Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ: Το αιτιολογικό της απόφασης της ΕΛΜΕ αποπνέει καντάρια ρατσισμού

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού, αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί, έχοντας αναδειχθεί σαν το πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, συντελεί στα μέγιστα στη συνέχιση και αύξηση των προσφυγικών ροών προς τη Λέσβο και την Ελλάδα.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον που φαίνεται να δείχνει για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών πνίγεται κυριολεκτικά μέσα στο αίσχος της Μόριας, έργο καθαρά δικό της, που δίνει πατήματα για να καρπίσουν τέτοιες απαράδεκτες και αντιανθρώπινες θεωρίες.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, του βουλευτή Αθανασίου και της ΝΟΔΕ του νησιού που με τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν δίνουν άλλοθι σε τέτοιου αποφάσεις.

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους καθηγητές του νησιού να απομονώσουν τις ρατσιστικές φωνές στο σύλλογό τους και το συντομότερο δυνατόν να τους αφαιρέσουν τον τίτλο του εκπροσώπου τους, τίτλο που καθόλου δεν τιμούν».

Η ΕΛΜΕ Λέσβου χαρακτηρίζει ανθρώπους, λαθραίους!!! – «Ένα στίγμα, ένας λεκές» για τους εκπαιδευτικούς