Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την προβολή του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη από το κόμμα του Εμφιετζόγλου

«Μόνο οργή και πρόκληση αποτελεί η γιγαντοαφίσα του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στο εκλογικό περίπτερο του “κόμματος” “Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου”», καταγγέλλει η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την προβολή του ναζί – εγκληματία στην πόλη, μέσω του μορφώματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», τονίζοντας:

«Πέρσι ήταν οι “Σπαρτιάτες”, φέτος άλλα φυντάνια. Το πόσο αντισυστημικός είναι ο Κασιδιάρης αποδεικνύεται από το ποιόν του Εμφιετζόγλου, που τώρα στηρίζει. Μεγαλοεργολάβος δημοσίων έργων και μεγαλοκαπιταλιστής».

Τονίζει ότι «αποδεικνύεται πως τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Τα στελέχη τους μετακινούνται από το ένα στο άλλο, φτιάχνουν και διαλύουν σχήματα, συνεργάζονται και “τα σπάνε” με μεγάλη ευκολία. Οι τελικές απολήξεις τους, φτάνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», και επισημαίνει και για τις ευθύνες των τελευταίων:

«Σε κάθε περίπτωση, απολαμβάνουν την ανοχή τους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι υπηρετούν.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε πως, από την πολύχρονη καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, φτάσαμε στην πρόσφατη προκλητική αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου».

Υπογραμμίζοντας πως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση των φασιστικών μορφωμάτων είναι υπόθεση της οργανωμένης συλλογικής πάλης, καταλήγει:

«Ο αγώνας αυτός περνάει και μέσα από τις κάλπες, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι σταθερά απέναντι στα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα, δίνει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να απομονώνονται οι ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, στις γειτονιές κ.α.».

 

Ν. Λαπαθιώτης, Οι νικημένοι της ζωής – Ποιήματα

Μοιραστείτε το: