Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την προσπάθεια δράσης ακροδεξιών ομάδων και στη Σάμο

Την προσπάθεια μεταφοράς και στη Σάμο, δράσεων ακροδεξιών ομάδων που δρουν σε Λέσβο και Χίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ τονίζοντας πως «τα διάφορα περιστατικά εμπρησμών οχημάτων αλλά και εκφοβισμού που έγιναν στο νησί μας τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία».

«Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός εργαζομένων δεν χτυπά τις ΜΚΟ. Η εμπλοκή τους στο προσφυγικό είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ» υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι «με τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και την υποδαύλιση εκρηκτικών καταστάσεων, διευκολύνεται ο αντιδραστικός σχεδιασμός κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και τους κατοίκους των νησιών που έχει στον πυρήνα του το μαζικό εγκλωβισμό ανθρώπων στα νησιά με όλες τις σοβαρές συνέπειες που έχει σε όλους».

Παράλληλα επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης «που στα νησιά και στον Έβρο ανέχεται την προβοκατόρικη και ύποπτη δράση ακροδεξιών – ρατσιστικών ομάδων που ο λαός είχε βάλει στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα. Η πολιτική της τις ξετρυπώνει και πάλι για να παίξουν το ρόλο του “λαγού” για την υλοποίηση του απάνθρωπου κι αντιλαϊκού σχεδιασμού της».

«Να μην επιτευχθεί ο στόχος να γίνει το νησί μας φυλακή της ΕΕ» λέει καταλήγοντας, αναφέροντας επίσης πως «ο Σαμιώτικος λαός πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του και να τον ακυρώσει. Καλούμε τους φορείς και το λαό του νησιού να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που βοηθούν την κυβέρνηση και την ΕΕ και να απομονώσουν τις ρατσιστικές – ακροδεξιές φωνές».