Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τζιτζικώστας και Γιαννούλης μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζιτζικώστας και Γιαννούλης, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό της», τονίζουν σε κοινή δήλωση οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Αβραμόπουλος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σχολιάζοντας τον καυγά των υποψηφίων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι πινακίδες θα γράφουν «Σκόπια» ή «Βόρεια Μακεδονία».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρουν:

«Πέρα από την κωμική διάσταση του ζητήματος, η αντιπαράθεση των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την προσπάθεια να στηθεί μια κάλπικη και άσφαιρη αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο συνδυασμούς που συμπλέοντας στις στρατηγικές επιλογές τους, απέμεινε να “μαλώνουν” για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας στις ταμπέλες της Περιφέρειας.

Η διατήρηση των σημερινών πινακίδων “Σκόπια”, σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητεί τη συμφωνία. Απλά ψαρεύει προεκλογικά στα θολά νερά του εθνικισμού και “δίνει πάσες” στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιό του περιφερειάρχη να στήνει δήθεν προεκλογικά “προοδευτικά μέτωπα”.

Κοινός παρανομαστής των κ. Τζιτζικώστα και Γιαννούλη, όπως και των κομμάτων τους, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύγκλιση στην ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δεν είναι άλλη από την ενίσχυση των αμερικοναΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή των Δυτ. Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε και σιωπούν εκκωφαντικά στα εν εξελίξει σχέδια για μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη γνωστή του τακτική δήθεν να “κατακεραυνώνει” τη συμφωνία χωρίς να λέει κουβέντα για αυτούς που την έφεραν και την επέβαλαν, δηλαδή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο κ. Γιαννούλης, όπως άλλωστε έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στην προσπάθεια παραπλάνησης ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, καθώς το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι κύριοι παράγοντες ανασφάλειας, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, που ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια.

Συμπέρασμα: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Τζιτζικώστας και Γιαννούλης, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε ορμητήριο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το λαό της».