Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Την άμεση αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΝΟ, ενάντια στη θέληση των ναυτεργατών

Έπραξαν το αναμενόμενο. Ό,τι δεν κατάφεραν με το υπόγειο αλισβερίσι πριν την έναρξη της απεργίας, το έπραξαν σήμερα οι  των εφοπλιστών οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΝΟ.  Αποφάσισαν την άμεση αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών, την ώρα που οι ναυτεργάτες έδιναν με αποφασιστικότητα και καθολικά την απεργιακή μάχη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Το πρόσχημα για την αναστολή, που επιβεβαιώνει το αλισβερίσι ανάμεσα σε αυτούς τους συνδικαλιστές, τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση, ήταν η αύξηση του εξευτελιστικού ποσοστού 2% για το 2018, την ώρα που υπάρχει τεράστια μείωση του εισοδήματος, που οι οργανικές θέσεις στα πλοία έχουν μειωθεί κατά 40% και η κερδοφορία των εφοπλιστών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν τη συνέχιση του αγώνα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία. ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν την πάλη τους και να οργανώσουν τον αγώνα για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κλαδικές ΣΣΕ για όλους.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν.4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ: Παρά τα κέρδη τους, οι εφοπλιστές δε διστάζουν να επιτεθούν με μεγαλύτερη ένταση στους ναυτεργάτες (Συνέντευξη)