Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Την έγκριση εμβολίου ανακοίνωσε ο Πούτιν – Εμβολιάστηκε η κόρη του

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Russia Today. 

Το εμβόλιο, που έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει σύντομα μαζική παραγωγή του εμβολίου.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ο Πούτιν διευκρίνισε ότι μετά τον εμβολιασμό η κόρη του ανέβασε λίγο πυρετό, ο οποίος ωστόσο έπεσε γρήγορα. «Μία από τις κόρες μου έλαβε το εμβόλιο. Υπό μία έννοια λοιπόν, συμμετείχε στη δοκιμή. Μετά το πρώτο εμβόλιο ανέβασε 38 πυρετό, αλλά την επόμενη μέρα έπεσε στο 37 και της πέρασε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα δήλωσε ότι το εμβόλιο μπορεί να ξεκινήσει να χορηγείται σε επαγγελματίες της υγείας ήδη από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό σε εθελοντική βάση από τον Ιανουάριο.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Ινδονησία: Δοκιμή εμβολίου σε 1.600 εθελοντές

Η Ινδονησία άρχισε σήμερα τη δοκιμή σε 1.600 εθελοντές του κινεζικού υποψήφιου εμβολίου κατά του κοροναϊού που παρασκευάσθηκε από το εργαστήριο Sinovac Biotech.

Με την ονομασία Coronavac, είναι ένα από τα πολύ λίγα εμβόλια που βρίσκονται στη φάση 3, το τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών πριν από την ομολογοποίηση.

Το εμβόλιο αυτό δοκιμάζεται ήδη αυτή τη στιγμή σε 9.000 εθελοντές στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις ΗΠΑ.

Η Ινδονησία, η οποία είναι η τέταρτη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη, αντιμετωπίζει μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, η οποία έχει ήδη μολύνει εκεί 127.000 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.700.

Η έκταση της επιδημίας μπορεί ωστόσο να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ είναι χαμηλό σ’ αυτή τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Δυτικής Ιάβας, της πιο πολυάνθρωπης της Ινδονησίας, είναι μεταξύ των περίπου 1.620 ανθρώπων που πρόκειται να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις κλινικές δοκιμές που προβλέπεται να διαρκέσουν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αν, μετά τα τεστ αυτά, το εμβόλιο αποδειχθεί χωρίς κινδύνους και αποτελεσματικό, οι ινδονησιακές αρχές έχουν προβλέψει να παραγάγουν έως 250 δισεκατομμύρια δόσεις γι’ αυτό το μεγάλο αρχιπέλαγος που αριθμεί σχεδόν 270 εκατομμύρια κατοίκους.