Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την αθώωση του φασίστα Αμβρόσιου πρότεινε η εισαγγελέας

Την αθώ­ω­ση του φασί­στα μητρο­πο­λί­τη Καλα­βρύ­των και Αιγια­λεί­ας Αμβρό­σιου, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για δημό­σια υπο­κί­νη­ση βίας ή μίσους και για κατά­χρη­ση εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος, μετά την ανάρ­τη­ση που είχε κάνει στο προ­σω­πι­κό ιστο­λό­γιό του και είχε κατα­φερ­θεί κατά των ομο­φυ­λο­φί­λων, πρό­τει­νε, κατά τη διάρ­κεια της αγό­ρευ­σής της, η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Αιγίου.

Η ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία, που είχε δια­κο­πεί την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη, 23 Ιανουα­ρί­ου, ξεκί­νη­σε με την απο­λο­γία του μητρο­πο­λί­τη, ο οποί­ος ισχυ­ρί­στη­κε, μετα­ξύ άλλων, ότι δεν κατα­φε­ρό­ταν με το κεί­με­νο που ανήρ­τη­σε κατά των ομο­φυ­λο­φί­λων, αλλά ενα­ντί­ον πολι­τι­κών. Επί­σης, είπε ότι δεν κατο­νό­μα­σε πρό­σω­πα, αλλά ανα­φέρ­θη­κε μόνο στην ομο­φυ­λο­φι­λία, προ­σθέ­το­ντας σε άλλο σημείο της απο­λο­γί­ας του ότι δεν έχει ανα­φερ­θεί κάποιο περι­στα­τι­κό βίας λόγω του δημοσιεύματος.

Ο φασί­στας μητρο­πο­λί­της και σε αυτή τη δίκη έδω­σε ρεσι­τάλ ομο­φο­βι­κού και ρατσι­στι­κού λόγου (Δεί­τε προ­τει­νό­με­νο κείμενο)

Η δίκη συνε­χί­ζε­ται με τις αγο­ρεύ­σεις των συνη­γό­ρων πολι­τι­κής αγω­γής και υπεράσπισης.

«Οι ομο­φυ­λό­φι­λοι είναι από­βλη­τοι» – Την Δευ­τέ­ρα θα συνε­χι­στεί η δίκη του φασί­στα Αμβρόσιου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο