Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Την απόρριψη του αιτήματος της Ηριάννας για αναστολή της ποινής πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απόρριψη του αιτήματος για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριαννας πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας  του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, υποστηρίζοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Παράλληλα,   ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση   αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 33χρόνου συγκατηγορούμενου της Ηριαννας, για λόγους υγείας, ο όποιος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η  29χρονη Ηριαννα  ενώπιον των δικαστών  του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, τόνισε:

“η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση Ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά» και συνέχισε

«Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν».

Με  φανερή τη συγκίνηση η 29χρόνη τόνισε ακόμα: «Αισθάνθηκα προσβεβλημένη” είπε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η 39χρονη Ηριαννα, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, καθώς τον Ιούνιο κρίθηκε ενοχή για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη. Πάντως, παραδέχθηκε ότι  βλάπτεται η ενασχόληση της με την διδασκαλία, αυτή όμως είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της.

Στο πλευρό της βρέθηκαν  και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρία Ιακώβου και Αμαλία Μόζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της.

Ειδικότερα,  η κ. Ιακώβου, μευαξύ των άλλων, επισήμανε: “Τελείωσε με 9,85 με άριστα το 10. Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ότι συνέβη στην Ηριαννα. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους”.

Στο πλαίσιο κινήθηκε  και η καθηγήτρια   Αμαλία Μοζερ, η οποία υποστήριξε ότι εάν δεν συνεχίσει η 29χρονη ό,τι έχει ξεκινήσει και παραμείνει  στη φυλακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το επαγγελματικό της μέλλον.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

 

Σχόλιο της ΚΝΕ για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ.