Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Την επέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα καταγγέλλει ο Danny Glover

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Ο γνωστός Αμερικάνος ηθοποιός Danny Glover σε συνέντευξή του στις 13 Φεβρουαρίου στο τηλεοπτικό κανάλι The Real News Network καταφέρεται εναντίων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ για την στάση τους απέναντι στον λαό της Βενεζουέλας. Ο Αμερικανός ηθοποιός τόνισε ότι με αυτές τις συνεχείς ενέργειες, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να “ελέγξουν τους φυσικούς πόρους της χώρας”.

Καταγγέλλει ότι οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και μεταλλείων των ΗΠΑ και του Καναδά, βρίσκονται πίσω από την εντατικοποίηση της σύγκρουσης στο έδαφος της Βενεζουέλας.

“Τώρα αυτό που κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι παίρνει τα δισεκατομμύρια δολάρια που δικαιωματικά ανήκουν στον λαό της Βενεζουέλας και βάζει κυρώσεις, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους χρήματα, τους δικούς τους πόρους και τότε θα έρθουν οι ΗΠΑ σαν ιππότης με λαμπερή πανοπλία για να τους  σώσουν με τα λίγα εκατομμύρια δολάρια της «ανθρωπιστικής βοήθειας».

“Οι κυρώσεις των ΗΠΑ επηρεάζουν μόνο τα πιο ευάλωτα άτομα και θέτουν σε κίνδυνο τις επιτεύξεις που κατακτήθηκαν από την Βολιβαριανή Επανάσταση τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό είναι, πολύ συνοπτικά το σχέδιο, ένα σχέδιο που είχε εκπονηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το οποίο ξεκίνησε με κυρώσεις από τον πρώην Πρόεδρο Ομπάμα, αλλά έχει τώρα κλιμακωθεί”.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία