Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Την Πέμπτη 24 Ιούνη ξεκινά το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

🔻 Η εναρκτήρια εκδήλωση, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

🔻 Θα ακολουθήσει οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές

🔻 «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό». Με αυτό το σύνθημα ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25 Ιούνη, στις 9 π.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιούνη.
ℹ️  Τα θέματα του Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, είναι τα εξής:
▪️ α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.
▪️ β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το μεγάλο αυτό γεγονός για το Κόμμα και την εργατική τάξη αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας εσωοργανωτικής διαδικασίας, που ξεκίνησε με τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ και τη διακίνησή τους σε δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μέσα σε συνθήκες μάχης και οργάνωσης αγώνων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, οι Οργανώσεις του Κόμματος ολοκλήρωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο την προσυνεδριακή διαδικασία και πλέον όλα είναι έτοιμα για το Συνέδριο.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κτίριο στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, καθώς με εθελοντική δουλειά και οικονομική στήριξη από μέλη, οπαδούς και φίλους έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτιρίου.

«Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως…»

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της, «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει», είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κουρτ Βάιλ και εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά.

Το σενάριο της συναυλίας διατρέχει τον στίχο «Η πιο μεγάλη νύχτα θα φέρει το φως». Παρακολουθώντας τη βασανισμένη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική βία, τον πόλεμο και την καταστολή, ζωή των σύγχρονων προλετάριων, αλλά και την αντίσταση με τους αγώνες τους, οδηγεί κλιμακωτά στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, σ’ αυτές που έγιναν και εκείνες που θα ‘ρθουν. Ολη αυτή η δύσκολη πορεία από το σήμερα στο αύριο παρατηρείται από μακριά, από το φωτεινό μέλλον της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας.

«Και εμείς από τη δική μας πλευρά, μέσα από την τέχνη μας, συμβάλλουμε στην κορυφαία εσωοργανωτική διαδικασία του Κόμματός μας», μας είπε η Θαλασσιά Αντωνοπούλου εκ μέρους της ομάδας που προετοιμάζει την εκδήλωση, όταν την ρωτήσαμε για το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

«Μια συναυλία με αγαπημένα, γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια. Τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, που έχουν συνδεθεί ή εκφράζουν κάποιες χαρακτηριστικές περιόδους στην Ιστορία του κινήματος. Αγγλικά, ρωσικά, γαλλικά, τουρκικά, ιταλικά, ισπανικά και βεβαίως ελληνικά εργατικά και επαναστατικά τραγούδια… Ολα αυτά τα τραγούδια, μαζί με τις εικόνες που θα τα συνοδέψουν, θα προσπαθήσουν να μας αφηγηθούν μια ιστορία. Ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός, σε αντίθεση με τον “παλιό”, τον σάπιο εκμεταλλευτικό κόσμο».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης. Επίσης έχει προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου. Θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γίνεται άλλωστε και σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις του Κόμματος.

Οι συντελεστές

Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Φίλιππος Παχνιστής.
Θα ερμηνεύσουν (με αλφαβητική σειρά) η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Παρασκευάς Θεοδωράκης, η Πολυξένη Καράκογλου, η Ροδάνθη Κασκαφέτου, η Μαριλίζα Λούντζη, ο Στέλιος Μαγαλιός, η Νατάσα Μουσάδη, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και ο Θανάσης Χουλιαράς.
Θα παίξουν οι μουσικοί: Βασίλης Βασιλάτος (κρουστά), Χρήστος Γκόντζος (βιόλα), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (ηλεκτρικό μπάσο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Μάριος – Ιβάν Παπούλιας (βιολί), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Ελλη Φιλίππου (βιολοντσέλο).
Ακούγεται η φωνή της μικρής Μυρτούς Ακτύπη.
Το βίντεο δημιούργησαν ο Αρης Γαληνός, ο Γιάννης Κλεφτογιάννης, ο Σέργιος Κολισίκας, ο Κώστας Σταματόπουλος και το animation o Νίκος Ραδαίος. Το σενάριο και την καλλιτεχνική διεύθυνση επιμελήθηκε η Θαλασσιά Αντωνοπούλου. Την ευθύνη για τον συντονισμό και την επιμέλεια βίντεο είχε ο Κώστας Σταματόπουλος.

Με πολύ μεράκι και εθελοντική δουλειά ολοκληρώθηκε η συντήρηση του κτιρίου

Ο ανελκυστήρας ΑΜΕΑ που οδηγεί στα γραφεία της έδρας της ΚΕ

21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

 • Παρεμβάσεις για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμεΑ
  ▪️ Με την ανακαίνιση του κτιρίου τοποθετήθηκαν δύο ανελκυστήρες που διευκολύνουν την κίνηση των ΑμεΑ, με ή χωρίς αμαξίδιο, σε όλους τους χώρους
 • Ανοιχτές συσκέψεις – συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο
  ▪️Με θέμα «Ανταλλάσσουμε γνώμες – συζητάμε για Δυνατό ΚΚΕ, Νου – Καρδιά – Οργανωτή της εργατικής – λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό» Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες ανοιχτές συσκέψεις – συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο.
 • Βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Οργανώσεις στην άμιλλα
  Πρώτη η ΤΟ Α’ Αθήνας, που παρέλαβε τιμητικά τη σημαία του Κόμματος, αναμνηστικό και τεχνικό εξοπλισμό. Δεύτερη η ΤΟ Χρηματοπιστωτικού και η τρίτη η ΤΟ Εμπορίου – Υπηρεσιών.
 • Δεκάδες μηνύματα από όλο τον κόσμο για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ – δημοσιεύονται ολόκληρα στο «902.gr»
  Μέχρι την Πέμπτη 17/6, χαιρετιστήρια μηνύματα στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ είχαν στείλει τα εξής 89 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

🔺  Περισσότερα στο Ριζοσπάστη του Σ|Κ

Στολισμένη και πανέτοιμη η έδρα της ΚΕ για να υποδεχτεί τους συνέδρους