Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τιμωρούν την Πάτρα και τους πολίτες της γιατί εξέλεξαν τον Πελετίδη: Θέλουν να αποκλείσουν την πόλη από την Λαμπαδηδρομία και άλλα περίεργα

Με την εκλογή Κώστα Πελετίδη (Λαϊκή Συσπείρωση) στην Πάτρα – καρφί στο μάτι του συστήματος – διάφορα περίεργα και ύποπτα άρχισαν να συμβαίνουν με μια εκδικητική διάθεση απέναντι στη βούληση των πατρινών που επέλεξαν κομμουνιστή δήμαρχο.

Ζητήματα που είχαν επιλυθεί ή είχαν δρομολογηθεί λύσεις, επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς ανακαλύπτουν ασύμφορες (για ποιους άραγε;)  συμφωνίες! Δεν πρόλαβε να αναδειχτεί εκ νέου νικητής ο Πελετίδης κι αμέσως επανέφεραν το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου, σταμάτησε η ολοκλήρωση του έργου στο φράγμα Πείρου Παραπείρου, καθυστερεί αδικαιολόγητα η έγκριση της μεγαλύτερης ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Πάτρα και αφορά Άνω – Κάτω Πόλη κλπ.

Τελευταία, ήρθε και η δυσάρεστη πληροφορία πως σκέφτονται να αποκλείσουν την Πάτρα από τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς οι ιθύνοντες σχεδιάζουν άλλη διαδρομή (Ολυμπία, Καλαμάτα, Σπάρτη κλπ).  Παρασκηνιακά διέρρευσαν στον τοπικό Τύπο να ευφάνταστο σενάριο ότι ο αποκλεισμός της Πάτρας οφείλεται στην ομιλία Πελετίδη το 2016, στην υποδοχή της Φλόγας στην Πάτρα, όπου ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων και εξέφρασε εξέφρασε την ανησυχία του καθώς τότε οι ΗΠΑ απειλούσαν με πόλεμο τη Βόρ.Κορέα.

Επισήμως, οι αρμόδιοι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας διαψεύδουν ότι είναι αυτή η αιτία που τους υποχρεώνει να αλλάξουν διαδρομή, αλλά δεν προτάσσουν και κάποια άλλη δικαιολογία ώστε να αποκλειστεί το σενάριο που θέλει να επιβάλλεται «τιμωρία» στην πόλη επειδή ο δήμαρχός της υπερασπίστηκε την ειρήνη μπροστά στο σύμβολο του ολυμπισμού.

Σήμερα, πάντως, ο Πελετίδης, με αφορμή δημοσιεύματα απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΟΕ κ.Καπράλο,στην οποία σημειώνει τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι υπάρχει σκέψη κατά την επόμενη Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πάτρα, ακολουθώντας για πρώτη φορά νοτιότερη διαδρομή από Καλαμάτα και Σπάρτη.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι υπάρχει σχετική εισήγηση, που θα συζητηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σας ενημερώνουμε ότι η σκέψη και μόνο να μην διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από την τρίτη πόλη της χώρας, γενέτειρα του εμπνευστή του Ολυμπιακού Ύμνου Κωστή Παλαμά, είναι ακατανόητη.
Η εισήγηση περί μη διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη μας βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την μέχρι τώρα πανθομολογούμενη άψογη συνεργασία μας και τις προσπάθειες μας σαν Δημοτική Αρχή και σαν πόλη συνολικά να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του θεσμού. Επίσης είναι γνωστό ότι έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πατρικής οικίας του Κωστή Παλαμά και η λειτουργία του ως Μουσείου, που εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις για την υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας. Ιδιαίτερα για φέτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ανακηρυχτεί ως έτος Κωστή Παλαμά και με τη διοργάνωση μεγάλων και πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ποιητικές ημερίδες κ.ο.κ.) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και με μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες μας. Επίσης σας είναι γνωστό ότι τον Αύγουστο η πόλη διοργανώνει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από άλλες πόλεις της Νότιας Πελοποννήσου δεν αποκλείει από μόνη της τη διέλευση και παραμονή της στην πόλη μας ως είθισται και όπως επιβάλλεται να γίνεται για τους ιστορικούς και άλλους λόγους που εξηγούμε παραπάνω.

Μετά από όλα αυτά παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε κατά πόσο ισχύει η πληροφορία ότι υπάρχει εισήγηση αποκλεισμού της πόλης μας από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και αν ισχύει, να προηγηθεί της συζήτησης και απόφασης της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνάντηση μας προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας και τη σημασία μιας τέτοιας απόφασης για την πόλη μας.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος Πατρέων
Κώστας Πελετίδης

(Η φωτογραφία είναι από την υποδοχή και διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα, από τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, τον Απρίλιο του 2016)