Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκε προσπάθεια αναταραχής στην Κούβα υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Η τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα οργανώνεται από τις ΗΠΑ.

Η ακροδεξιά των Κουβανών φυγάδων στο Μαϊάμι έχει εντείνει τις προσπάθειές της να χτυπήσει την Κουβανέζικη Επανάσταση ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια της Προεδρίας Τραμπ.

Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκε προσπάθεια αναταραχής στην Κούβα κάτω από την καθοδήγηση και ενθάρρυνση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κούβα. Παράλληλα στα κοινωνικά μέσα υπάρχει κάλεσμα των φυγάδων προς τους Κουβανούς για βία, χάος και εξέγερση. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι πλήρως ενημερωμένες για τα καλέσματα για τρομοκρατία που εκπέμπονται από τις ΗΠΑ.

Κυκλοφορούν δημόσια καλέσματα για διενέργεια τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια σε δημόσια περιουσία και κτήρια. 

Κυρίως είναι μηνύματα που έρχονται από την Florida και θυμίζουν την εποχή που ο τρομοκράτης Luis Posada Carriles στρατολογούσε μισθοφόρους στην Κεντρική Αμερική με χρήματα της Αμερικανο-κουβανέζικης Μαφίας στο Μαϊάμι. Η αποστολή τους έναντι αμοιβής ήταν να βάλουν βόμβες σε τουριστικές περιοχές της Κούβας. 

Σημερινό παράδειγμα είναι οι πρόσφατες υποσχόμενες αμοιβές: 1000 δολάρια για πυρπόληση αστυνομικού οχήματος, 2000 για αστυνομικό λεωφορείο, 5000 για εμπρησμό ανταλλακτηρίου ξένου συναλλάγματος. Στείλε αποδεικτικό βίντεο στην….διεύθυνση20201201 223255

Επίσης 

-Αντικομμουνιστές πατριώτες στην εξορία. Ήρθε η στιγμή να χρηματοδοτήσουμε τον μυστικό μας αγώνα στην Κούβα

20201201 223222

Σκορπίζουν δηλητήριο, τρομοκρατία, ίντριγκα και μίσος μέσω των κοινωνικών δικτύων σαν μια έκφραση της αποτυχημένης προσπάθειας για αντεπανάσταση γεμάτη θέληση για εκδίκηση. 

Η απάντησή μας είναι η δύναμη της λαϊκής ενότητας. (Στην φωτογραφία βλέπουμε συγκέντρωση στήριξης της Επανάστασης)

Στον σχεδιασμό όλων των ενεργειών εμπλέκεται και ο Αμερικάνος διπλωμάτης και επικεφαλής της πρεσβείας στην Αβάνα Timothy Zúñiga-Brown που υποστηρίζει μια ομάδα που διοργάνωσε απεργία πείνας. 

Ο πρέσβης επισκέφθηκε πολλές φορές την ομάδα και παραβίασε τις οδηγίες που ισχύουν την εποχή της πανδημίας. 

Είναι σοβαρή παράβαση των καθηκόντων του σαν διπλωμάτης. Έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας για να του δοθεί διαμαρτυρία για παραβίαση των όρων της σύμβασης της Βιέννης για το διπλωματικό δίκαιο. 

Πηγή Cubadebate 

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;