Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι είδους… «αντιπολίτευση» θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Αντιπολίτευση» στα όρια των «ματωμένων» πλεονασμάτων

Αντιπολίτευση όσο το επιτρέπουν οι δεσμεύσεις για «ματωμένα» πλεονάσματα που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, η εγκληματική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας στο προσφυγικό που θαλασσοπνίγει ξεριζωμένους και η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία από την οποία θησαυρίζουν οι κλινικάρχες και οι ασθενείς χάνονται χωρίς ασθενοφόρα, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα όσα είπε σε διακαναλική συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας που επιμένει να αντιγράφει τα παλιά ΠΑΣΟΚικά κόλπα περί χαμένης ψήφου…

Υποστήριξε ότι αν διατηρηθεί και στις εκλογές της 25ης Ιούνη ο συσχετισμός που βγήκε από τις κάλπες στις 21 Μαΐου τότε υπάρχει ο κίνδυνος μιας απολυταρχικής κυβέρνησης, του Ορμπανισμού, και επικαλούμενος τη… σταθερότητα του πολιτικού συστήματος ζήτησε να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι άλλα κόμματα, φωτογραφίζοντας και το ΚΚΕ. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και με 32% την προηγούμενη 4ετία όχι μόνο δεν εμπόδισε την πολιτική της ΝΔ των 156 βουλευτών αλλά ψήφισε 200 νομοσχέδιά της και μαζί με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το 70% αυτών, έδωσαν το δικαίωμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να στηρίζεται σε εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια σε 260 βουλευτές!

Μάλιστα με το βλέμμα σε μερίδια του κεφαλαίου που δεν είναι μεταξύ των προνομιούχων στη μοιρασιά των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, ζήτησε να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην γίνει η διαχείριση του «ζεστού χρήματος» σε κλειστές πόρτες και με απευθείας αναθέσεις.

Το τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας το κατέδειξε με σαφή τρόπο.

Σε ό,τι φορά την οικονομία, δήλωσε ότι δεν μπορούμε να βγούμε έξω από τα πλαίσια της ανάγκης για βιώσιμο χρέος και ότι θα πρέπει να έχουμε κρατικούς προϋπολογισμούς με δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δηλαδή, αποδέχεται τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα στην ΕΕ που προβλέπουν «ματωμένα» πλεονάσματα που θα φορτωθούν στον λαό!

Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό όχι μόνο δεν ζήτησε την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που οδηγεί στον θάνατο κατατρεγμένους στον Έβρο και στο Αιγαίο, την οποία υπέγραψε και εφάρμοσε ως πρωθυπουργός, αλλά αντίθετα επανέλαβε ότι είναι υπερήφανος για την πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό όταν δημιούργησε το αίσχος της Μόριας και έλαβε τα εύσημα του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα που τότε βομβάρδιζε τη Συρία!

Στην Υγεία, άσκησε κριτική στη ΝΔ ότι θέλει να κάνει τα νοσοκομεία ΝΠΙΔ και πως θέλει να κάνει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης το άνοιξε υπό την εποπτεία Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας! Όσο για τα κέρδη των ιδιωτών στην Υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αποδείχθηκε ότι λειτούργησε σε βάρος του Δημόσιου και υπέρ των κερδών των κλινικαρχών! Ειδικά στην πανδημία έγινε ορατό, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ λάνσαρε την «αντιπολιτευτική» γραμμή «θα λογαριαστούμε μετά».

Στην Παιδεία, και πάλι μίλησε υπό της σκιά της ατζέντας της ΝΔ λέγοντας ότι θα συζητούσε την αναθεώρηση του Άρθρου 16 αν τον έπειθε κάποιος ότι «θα είχαμε επενδύσεις από σοβαρά πανεπιστήμια»…

Συνέχισε και αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου λέγοντας ότι υπάρχει θέμα και για τη ΝΔ διότι υποψήφιος βουλευτής της μίλησε για τουρκική μειονότητα σε τουρκικό κανάλι. Ενώ χαρακτήρισε λεκτικό λάθος και σαρδάμ τη δική του αναφορά περί τουρκικής μειονότητας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι Alpha.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει «κρυφή» ατζέντα και δεν θα κάνει όσα υπόσχεται, ενώ για το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στην περίοδο μετά τις εκλογές.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα