Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τι είναι αυτό που το λένε Ευρώπη(;) Τι είναι αυτό;

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Τι είναι αυτό; Ένας αχταρμάς είναι! Μία αποτυχία. Μία παταγώδης καταστροφική αποτυχία που χρόνο με το χρόνο -ευρωεκλογές με ευρωεκλογές – ξεφτίζεται, αποδυναμώνεται και γίνεται πολύ χειρότερη!

Τα πολιτικά πράγματα είναι εντελώς συγκεχυμένα, αποπροσανατολιστικά κα ανεύθυνα.

Άλλη Ευρώπη – σε βάρος των λαών οραματίζεται η Λεπέν, άλλη ο Μακρόν, άλλη ο Σαλβίνι, άλλη ο κόντι, άλλη η Μέρκελ, άλλη ο Σουλτς, άλη η Μέι, άλλη ο Κόρμπιν, κι άλλη ο Αυστριακός καγκελάριος και ο Ούγγρος πρωθυπουργός! Και άλλη οι λαοί. Κομφούζιο δηλαδή!

Καθένας για την πάρτη του! Καθένας για τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων της χώρας του.

Και για τις μικρότερες χώρες μνημόνια και στριμώγματα.

***

Στο κέντρο όλων αυτών, σαν ανεμοδαρμένο δέντρο που φυλλορροεί ο λαός της μικρής Ελλάδα, ανάμεσα στους θεσμούς, και τις πιέσεις, ανάμεσα στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, κι αν φέρουμε κάποια αντίσταση, μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, μας ταπεινώνουνε και μας εξευτελίζουνε. Μας αναγκάζουνε δε, ενώ ο λαός υποφέρει και πεινάει (απίθανη πτώση εισοδηματικού επιπέδου) να έχουμε πλεονάσματα μέχρι και το 2060.

***

Στον ίδιο τον τόπο της παραγωγής του, ένα κιλό κεράσια έχει 4 ευρώ, δηλαδή 1.280 δρχ.  Απλά παραδείγματα υπάρχουν πολλά, πολιτικής οικονομίας. Πού ακούστηκε αυτό;

Αυτό λοιπόν είναι το ευρώ και η συμπεριφορά των εξουσιαστών και κουμανταδόρων απέναντι στη χώρα μας!

Και έχεις μία σειρά από αξιωματούχους και… μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες κι όλα σχεδόν τα κόμματα (εκτός ΚΚΕ) να πίνουν νερό στο όνομά της και να λένε Ευρώπη – σωτήρας μας – Ευρώπη και ξερό ψωμί… Ευρώπη της ταπείνωσης και της καταστροφής μας.

Ευρώπη ιμπεριαλιστική, καταπιεστική, ρατσιστική, αλαζονική, αντικομμουνιστική, επικίνδυνη, με τους λαούς στην άκρη.

Ευρώπη χωρίς τους λαούς πρωταγωνιστές,  δεν είναι Ευρώπη. Και κάνουν τα πάντα, για να αλυσοδέσουν τους λαούς, για να μην αντιδρούν όταν τους τσακίζουν τη ζωή…