• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τι… «καλός» που είναι ο καπιταλισμός! Το 64% των Ρουμάνων και των Τσέχων εκτιμούν ότι θα εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση

Τα… «αγαθά» του καπιταλισμού συνεχίζουν να «γεύονται» οι εργαζόμενοι σε Ρουμανία και Τσεχία, καθώς οι κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις ξηλώνονται η μια μετά την άλλη στο πλαίσιο της «ελεύθερης οικονομίας» και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Κι’ αν στα χρόνια του σοσιαλισμού ο λαός είχε σταθερή και ασφαλή εργασία, καθώς και εγγυημένη σύνταξη, στην εποχή του καπιταλισμού οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν…  

Το 64% των Ρουμάνων και των Τσέχων εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με διεθνή έρευνα της ING, στην οποία συμμετείχαν 14.695 ερωτηθέντες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο ορισμός της “συνταξιοδότησης” με την παραδοσιακή έννοια σύντομα θα εξαλειφθεί, σύμφωνα με την ING. Έξι στους δέκα Ρουμάνους (ποσοστό 58%) δήλωσαν ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι χαμηλότερες από τρεις μισθούς, ενώ επτά στους δέκα (69%) ανέφεραν ότι δεν μπορούν να αποταμιεύσουν λόγω μικρού εισοδήματος.

Στο σύνολο των 15 χωρών, τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 29%) δήλωσαν ότι δεν ξέρουν πότε θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ το 11% σημείωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το υπόλοιπο της ζωής του. Το 42% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι λιγότερες από τρεις μισθούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ.