Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τι ΠΑΤούλης, τι ΜΑΤούλης… Για όσους κατά καιρούς καταγγέλλουν τη βία

«Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που δίνονται είναι 102 εκατομμύρια, από τα οποία 75 εκατομμύρια είναι μισθοδοσία. Δηλαδή, όλα κι όλα 27 εκατομμύρια! Δηλαδή, ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί την Περιφέρεια Αττικής, όπου κατοικεί το 40% του πληθυσμού της χώρας, με 27 εκατομμύρια! Και μπαίνει το ερώτημα, γιατί δεν διεκδικείτε τα χρήματα που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι για να φτιαχτούν υποδομές; Δεν τα διεκδικείτε για τον ίδιο λόγο που δεν διεκδίκησαν ποτέ και οι προηγούμενοι. Για να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους αναπτυξιακούς νόμους, για τα ΣΔΙΤ, που είναι δημόσιες επενδύσεις και ιδιωτικά κέρδη. Φοροελαφρύνσεις, εισφοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων συνολικού ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 6 δισεκατομμύρια με συγχρηματοδότηση από τα ταμεία της ΕΕ και τα 750 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζεται και η πολιτική επιλογή τα “ματωμένα” αποθεματικά της Περιφέρειας να χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα υπουργεία κοινωνική πολιτική, όπως συμβαίνει με το υπουργείο Υγείας. Η Περιφέρεια πληρώνει για ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, για την αγορά κλινών και το χτίσιμο υποδομών. Να ξεκαθαρίσουμε ότι για αυτό το θέμα έχουμε εγκρίνει κι εμείς σαν “Λαϊκή Συσπείρωση”. Αντί να δίνονται σε φιέστες και λαμπάκια, είναι προτιμότερο να αγοραστούν μαγνητικοί τομογράφοι και κρεβάτια για τις εντατικές. Δίνονται 43 εκατομμύρια από την Περιφέρεια στα νοσοκομεία από χρήματα που προορίζονταν για να φτιαχτούν αντιπλημμυρικά για να έρθει το υπουργείο Υγείας να δώσει στους εμπόρους Υγείας, στους “επενδυτές” που έχουν μυριστεί ψητό κι έχουν ορμήσει, με ξεχωριστό ρόλο του περιφερειάρχη Αττικής, ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σήμερα φιλοξενούσε και διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες και businessman και μάλιστα πέταξαν και χημικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ένας από αυτούς είναι και περιφερειακός μας σύμβουλος, ο Ηλ. Σιώρας. Αυτό για όσους κατά καιρούς καταγγέλλετε τη βία» (Από τη σημερινή παρέμβαση του Γιάννη Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο).

Σήμερα το πρωί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)  επικεφαλής της οποίας είναι ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και στέλεχος της ΝΔ – οργάνωνε στην «Αίγλη» του Ζαππείου φιέστα για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας. Η κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη επίθεση με ΜΑΤ και χρήση χημικών εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, υγειονομικών, εργαζομένων στην υγεία για να εμποδίσει την παρέμβασή τους στην ημερίδα. Στην επίθεσή τους τα ΜΑΤ τραυμάτισαν γιατρούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους για να υπερασπιστούν την πολιτική που ιδιωτικοποιεί την υγεία και την μετατρέπει σε εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Πατούλης αντιμετώπισαν τους γιατρούς «λες και είναι κοινοί εγκληματίες. Στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν, να περάσουν τα σχέδιά τους για την πλήρη άλωση της Δημόσιας Υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι κύριοι του ΠΙΣ έβαλαν σήμερα την ιατρική ποδιά και μετατράπηκαν σε ντίλερ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους και διεκδικούν μερίδιο από την πίτα της αγοράς» (Αφ. Ρέτζιου).

zappeio mat