Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τουρκία: Αντιδράσεις για το σκοταδιστικό παραλήρημα καθηγητή πανεπιστημίου υπέρ του γάμου ανήλικων!

Με ανακοίνωση της η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (TKG) καταγγέλλει τις άκρως αντιδραστικές, σκοταδιστικές δηλώσεις του καθηγητή πανεπιστημίου Μπεντρί Γκενσέρ ο οποίος συνέδεσε τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην ανατολική Τουρκία με την… απαγόρευση του γάμου ανήλικων!

Σε ένα μεσαιωνικό παραλήρημα θρησκευτικού φανατισμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , ο καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης ισχυρίστηκε ότι η δια νόμου απαγόρευση γάμων ανήλικων (ο ισχύων νόμος στην Τουρκία το χαρακτηρίζει «σεξουαλική κακοποίηση») έρχεται σε αντίθεση με τη διδαχή του Κορανίου και ευθύνεται για… φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν στη χώρα!!!

Όπως ήταν φυσικό, το ακραία σκοταδιστικό σχόλιο του Γκενσέρ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, με πληθώρα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά το γεγονός, όμως, ότι η διοίκηση του πανεπιστημίου Γιλντίζ ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για τις δηλώσεις του καθηγητή, ο Γκενσέρ συνεχίζει να διδάσκει κανονικά!

Τη Δευτέρα η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια μαθήματος του σκοταδιστή Γκενσέρ, δηλώνοντας πως σε περίπτωση που η διοίκηση του πανεπιστήμιου δεν πάρει μέτρα, οι ίδιοι οι μαθητές θα εκδιώξουν τον εν λόγω καθηγητή από το πανεπιστήμιο. «Δεν έχεις δικαίωμα να βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο, ούτε να διδάσκεις» του φώναξε μερίδα οργισμένων φοιτητών.

Σε ανακοίνωση της η Κομμουνιστική Νεολαία σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «την στιγμή που η αντίδραση απειλεί καθημερινά τη νεολαία και τις γυναίκες της χώρας μας, δεν δεχόμαστε να κατέχουν τέτοια άτομα θέσεις στο πανεπιστήμιο […] Ως φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ θα αποκαλύψουμε τα εγκλήματα αυτού του αντιδραστικού ατόμου. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να τον εκδιώξουμε από την Σχολή μας, να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και να απαγορευτεί η ενασχόληση του σε δημόσια υπηρεσία».

Η περίπτωση του Γκενσέρ αναπόφευκτα μας φέρνει στο νου ανάλογα σκοταδιστικά παραληρήματα στη χώρα μας, όπως αυτό του φασίστα πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος προ διετίας έριχνε το φταίξιμο για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στον… «άθεο πρωθυπουργό που επισύρει την κατάρα του Θεού».