Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Απαγορεύουν εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος (TKP) για τον πόλεμο στην Συρία

Με απόφαση του, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντερσίμ (Τουντσελί) απαγόρευσε τη διεξαγωγή εκδήλωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Τι συμβαίνει στην Συρία;» ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στα τοπικά γραφεία του TKP.

Ωστόσο, χωρίς να προβάλλουν καμία ιδιαίτερη δικαιολογία, οι αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση απαγόρευσης της εκδήλωσης με τη γενικόλογη – εξωφρενική- αιτιολογία ότι «απαγορεύονται όλων των ειδών οι εκδηλώσεις, συναθροίσεις, διαμαρτυρίες, ανάρτηση πανό, ανοικτές ή κλειστές συγκεντρώσεις, αφισοκολλήσεις, διακίνηση ενημερωτικών φυλλαδίων, άναμα πυρσών, κλπ (…) για 30 ημέρες, από τις 18 Οκτώβρη μέχρι τις 19 Νοέμβρη»!

Η τοπική οργάνωση του ΚΚ Τουρκίας αναφέρει ότι η φιλοπόλεμη πολιτική του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο Ντερσίμ όσο και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Τουρκίας, με το κράτος να επιχειρεί να τις καταστείλει με τρομοκρατικές μεθόδους.

Όπως σημειώνει η τοπική οργάνωση του TKP, η απαγόρευση είναι τελείως παράνομη καθώς το δικαίωμα της πολιτικής έκφρασης κατοχυρώνεται και προστατεύεται από το σύνταγμα.

Θυμίζεται ότι στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, ο λαός του Ντερσίμ εξέλεξε δήμαρχο τον στηριζόμενο από το ΚΚ Τουρκίας Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου