Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τουρκία: Απαγορεύουν στο ΚΚ Τουρκίας να πάρει μέρος στις πρόωρες εκλογές!

Την συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιούνη επιχειρεί να μπλοκάρει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται και από την χθεσινή προκλητική απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας το οποίο ανακοίνωσε πως μόνο 10 κόμματα πληρούν τις… προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν! 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soL news, το- ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Ερντογάν- Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως στις εκλογές, πέραν των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, θα συμμετάσχουν δέκα πολιτικοί σχηματισμοί, μεταξύ των οποίων, είναι το εθνικιστικό-φασιστικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το νεοσύστατο ακροδεξιό «Καλό Κόμμα» (Iyi) της πρώην υπουργού Εσωτερικών Μεράλ Ακσενέρ, το Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης (BBP), τ0 κεντροαριστερό φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το Δημοκρατικό Κόμμα (DP), το Κόμμα της Ευδαιμονίας (SP) και το Πατριωτικό Κόμμα (VP). 

Πέραν του ΚΚ Τουρκίας, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απέκλεισε το «Κόμμα Εργασίας» (EMEP), καθώς και το αριστερό κόμμα «Ελευθερίας και Αλληλεγγύης» (ÖDP). 

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν δήλωσε ότι το κόμμα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή και θα καταθέσει ένσταση στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ζητώντας να πάρει μέρος στις εκλογές.

Όπως σημείωσε ο Οκουγιάν, σε κάθε περίπτωση, οι κομμουνιστές της Τουρκίας θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για να φτάσει η φωνή και το μήνυμα του σοσιαλισμού στις εκλογές. 

ΚΚ Τουρκίας για τις εκλογές της 24ης Ιούνη: «Αυτή η τάξη πραγμάτων πρέπει να ανατραπεί!»