Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τουρκία: Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος (TKP) στην Κωνσταντινούπολη

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στην συνοικία Μποστάντζι της Κωνσταντινούπολης, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) συνέχισε την σειρά των εκδηλώσεων με τίτλο «Κερδίζουμε το 2020» που διεξάγονται στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μέλη και υποστηρικτές του TKP γέμισαν με συνθήματα και κόκκινες σημαίες στο συνεδριακό κέντρο Bostanci Show Center, ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο για τα νέα μέλη του κόμματος.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κομμουνιστής ποιητής Νιχάτ Μπεχράμ και ακολούθησε ομιλία του επικεφαλής της οργάνωσης Κωνσταντινούπολης του ΚΚ Τουρκίας Αιντεμίρ Γκιουλέρ. «Θα αλλάξουμε αυτήν την πόλη, αυτήν τη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκιουλέρ προσθέτοντας πως «το να ζεις με αξιοπρέπεια έχει καταστεί απολύτως αδύνατο αν δεν μετέχεις στον αγώνα».

Στην εκδήλωση τραγούδησαν το συγκρότημα του TKP Γιαπιτσιλάρ και ο Γκιουλτζάν Αλτάν.

Κομμουνιστικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, απέστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης στην εκδήλωση, ενώ το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων απέσπασε το αφιέρωμα στο Ναζίμ Χικμέτ.

Türkiye Komünist Partisi'nin "2020'yi kazanmak için, Umuda, örgütlülüğe, halkın şölenine çağrı!" başlığıyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlediği etkinlik Enternasyonal'le sona erdi.#2020yiKazanmakİcin mücadelemiz devam ediyor!

Gepostet von Türkiye Komünist Partisi – TKP am Sonntag, 22. Dezember 2019

Η συγκέντρωση κορυφώθηκε με την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν και έκλεισε με χιλιάδες υψωμένες γροθιές να τραγουδούν τη Διεθνή.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κόμματος, είχε προηγηθεί πολυπληθής συγκέντρωση στη Σμύρνη, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση θα διοργανωθεί στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις 4 Γενάρη.