Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Πέθανε η Helin Bolek, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Grup Yorum

Έφυ­γε από τη ζωή σήμε­ρα η Helin Bolek, μέλος του τουρ­κι­κού συγκρο­τή­μα­τος Grup Yorum, που βρί­σκο­νταν σε απερ­γία πεί­νας επί 288 ημέρες. 

Η Bolek, μαζί με το έτε­ρο μέλος του συγκρο­τή­μα­τος Ibrahim Gokcek, είχαν ξεκι­νή­σει απερ­γία πεί­νας δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι ενά­ντια στις διώ­ξεις των τουρ­κι­κών αρχών, τις απα­γω­γές και φυλα­κί­σεις συνερ­γα­τών τους και μελών του Grup Yorum.

Στις 11 Μάρ­τη, δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας είχαν εισβάλ­λει στο σπί­τι των Gokcek και Bolek στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη και τους συνέ­λα­βαν προ­κει­μέ­νου να τους μετα­φέ­ρουν στο νοσο­κο­μείο για να υπο­βλη­θούν σε ανα­γκα­στι­κή βίαιη σίτιση. 

Οι Gokcek και Bolek έφτα­σαν να είναι κάτω από 40 κιλά, συνε­χί­ζο­ντας τον αγώ­να τους για να απο­φυ­λα­κι­στούν τα υπό­λοι­πα μέλη του συγκρο­τή­μα­τος και να στα­μα­τή­σουν οι διώ­ξεις από το τουρ­κι­κό κράτος.

«Το μόνο που ήθε­λε η Helin ήταν να τρα­γου­δά ελεύ­θε­ρα τα τρα­γού­δια της. Ο φασι­σμός του AKP (κυβερ­νών κόμ­μα Ερντο­γάν) είναι υπεύ­θυ­νος για το θάνα­το της. Οι απαι­τή­σεις ήταν πολύ εύκο­λο να ικα­νο­ποι­η­θούν», γρά­φει σε μήνυ­μα του στο twitter η Επι­τρο­πή Αλλη­λεγ­γύ­ης στο Grup Yorum.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο