Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τουρκία: Στήριξη στο νεοεκλεγέντα Εκρέμ Ιμάμογλου εκφράζει το μεγάλο κεφάλαιο

Πέραν της… ποντιακής του καταγωγής, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου φέρεται πως έχει και μιαν άλλη, ιδιαίτερης σημασίας, ιδιότητα. Ως ανερχόμενος αστός πολιτικός δείχνει να εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλης μερίδας του τούρκικου κεφαλαίου, το οποίο έσπευσε να τον συγχαρεί και να δηλώσει την στήριξη του σε αυτόν.

Σε συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιομηχάνων και Επιχειρηματικών (TUSIAD), δηλαδή ο αντίστοιχος τούρκικος «ΣΕΒ», αναφέρει ότι η εκλογή του Ιμάμογλου ήταν «η επιτυχής ολοκλήρωση μιας σημαντικής δοκιμασίας για τη δημοκρατία».

Στο ίδιο κείμενο, οι τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες σημειώνουν πως θα συνεργαστούν αρμονικά με τις κυβερνητικές και τοπικές αρχές για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μάρτη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της TUSIAD, όπου είχε συνομιλίες με την ηγεσία των μεγαλοβιομηχάνων ενόψει των εκλογών.

Η Ομοσπονδία των Βιομηχάνων έχει πρωτοστατήσει στην προώθηση μιας σειράς άγριων αντεργατικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση Ερντογάν τα τελευταία χρόνια, συγχαίροντας μάλιστα κατά καιρούς τον τούρκο πρόεδρο για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντεργατικών νόμων.

Πηγή: soL news.