Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τους Γιώργο Θαλασσινό, Χρήστο Λεοντή προτείνει για το ΔΣ της ΕΡΤ, ο Ν. Παππάς

Τους Γιώργο Θαλασσινό και Χρήστο Λεοντή προτείνει για τη συμπλήρωση των δύο κενών θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς γνωστοποίησε την εισήγησή του με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 13:00 συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να γνωμοδοτήσει επί της εισήγησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποφασίστηκε να πέσουν οι τόνοι, με τον κ. Τσακνή να παραμένει μέχρι νεωτέρας, χωρίς πάντως να εξασφαλίσει τις αρμοδιότητες που ζητούσε.

Ο Διονύσης Τσακνής είχε χτες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΕΡΤ έθεσε ζήτημα αρμοδιοτήτων αλλά και την παραίτησή του (το κείμενο της οποίας κατέθεσε) στη διάθεση της κυβέρνησης.
Οι σχέσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλη Κωστόπουλου με τον κ. Τσακνή είναι κάτι περισσότερο από ψυχρές.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της για το νέο διοικητικό σχήμα στα πρόσωπα των Β. Κωστόπουλου και Γ. Θαλασσινού ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

 

Παραιτήθηκε ο Δ. Τσακνής από την ΕΡΤ – Έληξε η «Σύμβασις αορίστου χρόνου»;