Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το άκρων άωτον της υποκρισίας: Ψήφισμα καταδίκης της ισραηλινής βίας στη Γάζα κατέθεσε η… κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η υποκρισία και η ξεδιαντροπιά τους έπιασε πάτο. Απέδειξαν στην πράξη ότι δεν τους έχει απομείνει ούτε ψήγμα τσίπας. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα η οποία- σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής κοροϊδίας- κατέθεσε ψήφισμα στη Βουλή αποδοκιμάζοντας τις δολοφονίες παλαιστινίων διαδηλωτών από τις ισραηλινές δυνάμεις!

Τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, όσο και η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Αννέτα Καββαδία εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για τα τραγικά γεγονότα στη Γάζα κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Στο ψήφισμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.Η διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

«Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ», καταλήγει το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων. «Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Χρειάζεται καθαρή απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών», τόνισε η κ. Καββαδία.

Προφανώς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Δεν εξηγείται αλλιώς το θράσος τους να βγάζουν ψηφίσματα και δεκάρικους υπέρ του παλαιστινιακού λαού, την στιγμή που στηρίζουν μια κυβέρνηση η οποία αναπτύσσει σχέσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Την ίδια στιγμή που ο υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης τους, Νίκος Κοτζιάς, κρατά “ίσες αποστάσεις” από θύματα και θύτες ζητώντας “αυτοσυγκράτηση”, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το λαό της Παλαιστίνης!

Πρόκειται για το άκρων άωτο της υποκρισίας και της πολιτικής χυδαιότητας. Αλλά, βέβαια, ποιος έχασε την τσίπα για τη βρουν οι καιροσκόποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;