Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα σε γηροκομεία, ξενώνες και δομές

Μετά τα  κρούσματα και μέτρα σε γηροκομεία στην Αττική (Μαρούσι, Μοσχάτο), αλλά και το πρώτο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, σε καραντίνα και δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα

Θετικός σε κορονοϊό βρέθηκε αιτούμενος άσυλο 45 ετών, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας Οινοφύτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο 45χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, είναι πατέρας μονογονεϊκής οικογένειας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου και νοσηλεύεται. Η κόρη του δεν έχει νοσήσει.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών του και ελήφθη δειγματοληπτικό τεστ από 18 άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 27 ετών από τη Συρία ανιχνεύθηκε θετική. Η 27χρονη, επίσης αιτούσα ασύλου, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με την οικογένεια της. Η εκ νέου διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) ως και τις 16 Σεπτέμβρη με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκε κρούσμα Covid-19 στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, που εξυπηρετεί 80 άτομα και έχει 33 εργαζόμενους εκ των οποίων δυο ιατροί και έξι νοσηλευτές. Πρόκειται για ένα άτομο το οποίο φρόντιζαν στη δομή και παρουσίασε πυρετό, διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουμε δεκάδες θανάτους από τα δύο γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της αδράνειας να ληφθούν έγκαιρα μέτρα προστασίας.