Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το αληθινό πρόσωπο του καπιταλισμού: Τριτοκοσμικές εικόνες, φτώχεια και άστεγοι στο κέντρο του Λος Άντζελες (ΒΙΝΤΕΟ)

Βου­νά από χαρ­το­σα­κού­λες και σκου­πί­δια, χιλιά­δες αυτο­σχέ­διες σκη­νές αστέ­γων και εκα­το­ντά­δες κακο­ντυ­μέ­νοι άνθρω­ποι, μετα­ξύ αυτών γυναί­κες και παι­διά, χωρίς στέ­γη να περι­φέ­ρο­νται στους δρό­μους ζητια­νεύ­ο­ντας. Αυτή είναι η εικό­να που παρου­σιά­ζει το Λος Άντζε­λες, η δεύ­τε­ρη μεγα­λύ­τε­ρη πόλη στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, κατά τη διάρ­κεια των φετι­νών χρι­στου­γεν­νιά­τι­κων εορτών. 

Βίντεο που αναρ­τή­θη­κε στο δια­δί­κτυο και δεί­χνει τρι­το­κο­σμι­κές εικό­νες από το κέντρο της “πόλης των αγγέ­λων” απο­τε­λεί αδιά­ψευ­στο μάρ­τυ­ρα μιας κατά­στα­σης που ολο­έ­να και επι­δει­νώ­νε­ται στην αμε­ρι­κα­νι­κή μεγαλούπολη. 

Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι μόνο στην περιο­χή Skid Row του κέντρου της πόλης υπάρ­χουν περί­που 20.000 άστε­γοι. Ακό­μη όμως και σε εύπο­ρες περιο­χές της πόλης, όπως η περί­φη­μη Σάντα Μπάρ­μπα­ρα, η κατά­στα­ση οδεύ­ει προς το χει­ρό­τε­ρο, καθώς η αύξη­ση στις τιμές ενοι­κί­α­σης και αγο­ράς κατοι­κί­ας έχει οδη­γή­σει πολ­λούς εργα­ζό­με­νους να κοι­μού­νται στα… αυτο­κί­νη­τα τους. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό πως μόνο στην περιο­χή της Σάντα Μπάρ­μπα­ρα υπάρ­χουν 23 πάρ­κινγκ αυτο­κι­νή­των που εξυ­πη­ρε­τούν τέτοιου είδους ανάγκες. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο