Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Αμερικάνικο κεφάλαιο όπλισε το δολοφονικό χέρι του Χίτλερ

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Επτά χρόνια πριν από το ξέσπασμα του β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια του επαναεξοπλισμού της ναζιστικής Γερμανίας, ο Ρούσβελτ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, έγραφε στον έμπιστο του Colonel House :

«όπως εσύ και εγώ γνωρίζουμε, αυτή η κυβέρνηση είναι ιδιοκτησία των κέντρων της οικονομικής εξουσίας εδώ και 100 χρόνια».

Το παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου του Anthony B. Sutton «Wall Street και η άνοδος του Χίτλερ», κεφάλαιο ένα «Η Wall Street προλειαίνει το έδαφος για τον Hitler» αποδεικνύει περίτρανα αυτό που έγραφε ο Ρούσβελτ!

Ο Anthony Sutton ήταν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ Hoover Institution από το 1968 ως το 1973.

«Η συνεισφορά της αμερικανικής κεφαλαιοκρατίας στις γερμανικές πολεμικές προετοιμασίες πριν το 1940 μπορεί να περιγραφεί μόνο σαν φαινόμενο. Για παράδειγμα, το 1934 η Γερμανία παρήγαγε μόνο 300.000 τόνους πετρελαιοειδών και λιγότερο από 800.000 τόνους συνθετική βενζίνη.

Κι όμως, δέκα χρόνια αργότερα, στον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την μεταφορά της πατέντας υδρογόνωσης και της τεχνολογίας της Standard Oil του Νιου Τζέρσεϋ στην Γερμανική I. G. Farben, η Γερμανία παρήγαγε περίπου 6 1/2 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου, που το 85% ήταν συνθετικό λάδι που παρασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πατέντα υδρογόνωσης της Standard Oil.

usa nazi

Οι Γερμανοί ήρθαν στο Ντιτρόιτ να μάθουν τις τεχνικές της εξειδικευμένης τεχνολογίας και τον τρόπο παραγωγής. Οι τεχνικές που έμαθαν στο Ντιτρόιτ χρησιμοποιήθηκαν τελικά να κατασκευάσουν αργότερα προσομοίωση των Στούκας…. Οι εκπρόσωποι της I. G. Farben στις ΗΠΑ οργάνωσαν την αποστολή γερμανών μηχανικών που επισκέφτηκαν όχι μόνο εγκαταστάσεις σχεδιασμού αλλά και άλλες στρατιωτικής σημασίας. Όλα τα επαγγελματικά περιοδικά και οι εφημερίδες της εποχής είχαν πλήρη επίγνωση για την απειλή και την φύση των Ναζί.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται δείχνουν ότι οι αμερικάνικες επιχειρήσεις, για δικούς τους σκοπούς βοηθώντας τον Ναζισμό όσο ήταν δυνατόν και με κέρδος, όχι μόνο γνώριζαν τη φύση του Ναζισμού, αλλά είχαν πλήρη γνώση ότι το πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν ο πόλεμος που θα αφορούσε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η  συνθετική βενζίνη και οι εκρηκτικές ύλες (δύο από τα πολύ βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολέμου), και ο ακριβής χρόνος της έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Ναζί, ήταν στα χέρια δύο γερμανικών σχηματισμών που δημιουργήθηκαν από δάνεια της Wall Street σύμφωνα με το σχέδιο Dawes από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου.

Οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί τανκς στην Γερμανία του Χίτλερ ήταν η Opel, μια θυγατρική της General Motors, (που ελέγχεται από την εταιρεία JP Morgan) και η Ford A. G. θυγατρική της Ford Motor Company του Ντιτρόιτ. Οι Ναζί χορηγούν αφορολόγητο καθεστώς στην Opel το 1936, για να ενεργοποιήσει και την General Motors να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής. Η Alcoa και η Dow Chemical κατασκευαστής των Ναπάλμ ειναι άλλες δυο εταιρίες που συνεργάστηκαν στενά με τη ναζιστική βιομηχανία.

20181101_232351

Η General Motors παρήχε στην Siemens & Halske A. G. στην Γερμανία τεχνικά δεδομένα σχετικά με τους αυτόματους πιλότους και ανταλλακτικά αεροσκαφών. Ακόμη και το 1940, η Bendix Aviation παρέχει πλήρη τεχνικά δεδομένα στην Robert Bosch για αεροσκάφη και μηχανές diesel έναντι αμοιβής και κατ’αποκλειστικότητα.

Εν συντομία, αμερικάνικες εταιρείες που συνδέονται με τους διεθνείς επενδυτές τραπεζίτες Morgan και Ροκφέλερ ήταν στενά συνδεδεμένες με την ανάπτυξη της ναζιστικής πολεμικής βιομηχανίας. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε… ότι η General Motors, η Ford, η General Electric, η DuPont και μια χούφτα εταιρειών των ΗΠΑ που εμπλέκονται στενά με την ανάπτυξη της ναζιστικής Γερμανίας ήταν, εκτός από την Ford Motor Company που βραβεύτηκε από τους Ναζί, ελεγχόμενες από την ελίτ της Wall Street, τον οίκο JP Morgan, την Τράπεζα Chase Ροκφέλερ και σε μικρότερο βαθμό την Manhattan Warburg

20181101_232439

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος αντιπροσωπεύει την πιο κερδοφόρα επένδυση του καπιταλισμού που έγινε ποτέ.

Η Wall Street, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας και η κυβέρνηση των ΗΠΑ που ελέγχεται από το κεφάλαιο, όπως παραδέχεται ο Ρούσβελτ, όταν τέλειωσε ο πόλεμος είχε γίνει η πρώτη και χωρίς ανταγωνισμό παγκόσμια υπερδύναμη στην ιστορία με ελάχιστες απώλειες σε ανθρώπους και υλικά. Αντίθετα οι μισές πόλεις του μεγαλύτερου εχθρού του καπιταλισμού, του σοσιαλιστικού μοντέλου της ΕΣΣΔ, ήταν ερείπια, με είκοσι επτά εκατομμύρια πολίτες της νεκρούς, που αντιπροσώπευαν σχεδόν το μισό όλων των νεκρών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Περίπου 14 εκατομμύρια στρατιώτες του Κόκκινου στρατού σκοτώθηκαν στον πόλεμο, σε σύγκριση με λιγότερο από 400.000 στρατιώτες για την καθεμία από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ, πλούσιες από τον καταστροφικό για τους υπόλοιπους λαούς πόλεμο, ήταν έτοιμες να αναλάβουν την πρωτιά σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, γεγονός που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά ο λαός μας και οι υπόλοιποι λαοί ιδιαίτερα μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού.

Ο πραγματικός στόχος των Δυτικών χορηγών της πολεμικής μηχανής των Ναζί ήταν η επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, προκειμένου να καταστρέψει, κατά την άποψή τους, την πηγή του διεθνούς επαναστατικού σοσιαλισμού. Στη δεκαετία του 1930, η ίδια η ύπαρξη του καπιταλισμού ταλαντεύονταν στην άκρη του γκρεμού εν μέσω της μεγάλης ύφεσης, μαζικής φτώχειας και λαϊκής δυσαρέσκειας για τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες. Όλη η Δυτική καπιταλιστική τάξη ήταν κάτω από την επικείμενη απειλή από τους δικούς της λαούς. Έτσι στήριξαν και ενίσχυσαν με το αζημίωτο την πολεμική μηχανή των Ναζί και την έστρεψαν εναντίον της Σ.Ένωσης.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία