Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ΑΜΚΑ των μεταναστών και η ρατσιστική στάση Βρούτση – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάκληση της εγκυκλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (εκδόθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές) για την απόδοση ΑΜΚΑ σε υποκόους τρίτων χωρών (μεταξύ άλλων, σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα) προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Απόφαση που πρακτικά σημαίνει ότι οι πρόσφυγες και επί Νέας Δημοκρατίας θα βγάζουν ΑΜΚΑ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έβγαζαν 4,5 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή πολύ δύσκολα. Άρα και πολύ δύσκολη η πρόσβαση των ανθρώπων αυτών σε βασικά αγαθά και δικαιώματα (Υγεία, Παιδεία, Εργασία).

Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε την ανακληθείσα ΚΥΑ «διάτρητη και αντίθετη στο νόμο», η οποία «παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών».

«Λιγες μέρες πριν τίς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών! Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασιας ηταν αντίθετες & διαφωνούσαν!
Την κατήργησα αμεσως!
Η Χώρα μας δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι!»

Μια κίνηση ρατσιστική και απάνθρωπη από τη μεριά του κ. Βρούτση και της ΝΔ, όπως ρατσιστική και απάνθρωπη ήταν και η στάση της αριστεροακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέχρι το παραπέντε των εκλογών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που στα λόγια καταδίκαζε το ρατσισμό, υπηρέτησε όλες τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εγκλώβισε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια hot spots των νησιών και σε ακατάλληλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έχει στις τάξεις της τα στελέχη του Καρατζαφέρη, που πρώτοι έθεσαν στη Βουλή το μίσος για τους μετανάστες, με τις Επερωτήσεις τους για τα μεταναστόπουλα που πιάνουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία και άλλα, πρέπει να ικανοποιήσει και ένα τμήμα των ψηφοφόρων της αλλά και να συνεχίσουν οι μετανάστες να είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμοι.

Στην ίδια ρότα  που κινήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, των απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ, θα κινηθεί και η ΝΔ στο θέμα των μεταναστών, με ελαφρες παραλλαγές ενδεχομένως.