Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το δουλεμπόριο συνεχίζεται αμείωτο στην Λιβύη

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Γράφαν οι εφημερίδες σχεδόν ένα χρόνο πριν ότι η κατάσταση στην Λιβύη με το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, με τους ανθρώπους να αγοράζονται και να πωλούνται στις λαικές των καταυλισμών προσφύγων είναι απάνθρωπη και απαράδεκτη.

Αυτά μετά το ρεπορτάζ του CNN τον Γενάρη του 2017, με τις πραγματικά απάνθρωπες, βάρβαρες εικόνες των ανθρώπων θυμάτων των παρεμβάσεων και πολέμων σαν σε ζωοπανήγυρι.

slavar1

 

Έτσι σαν από μηχανής θεός ο Μακρόν σπεύδει στην Λιβύη, μετά από προτροπή του προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστούν για να λύσει το φρικιαστικό αυτό πρόβλημα και περιχαρής δηλώνει ότι η Λιβύη μαζί με την ΕΕ ( Γερμανία, Γαλλία) και τους Αφρικανούς αρχηγούς ( Τσαντ και Νίγηρα) συμφώνησαν να στέλνουν τους πρόσφυγες πίσω στις χώρες από όπου ξεκίνησαν για την προσφυγιά.

Έτσι θα σταματήσει το δουλεμπόριο, γράφουν οι εφημερίδες τον Νοέμβρη του 2017.

Η Λιβύη ( ποιά Λιβύη αλήθεια; της Τρίπολης,της Βεγγάζης, των άλλων συμμοριών; ) αναλαμβάνει να ερευνήσει σε ποιούς καταυλισμούς γίνεται σκλαβοπάζαρο και και να παρέμβει για να το σταματήσει.

-Την προσπάθεια χρηματοδοτούν ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η Αφρικανική Ένωση για να γυρίσουν οι πρόσφυγες στις χώρες από όπου μετανάστευσαν, λέει περιχαρής ο Μακρόν.

Χρηματοδότησαν έτσι άλλες συμμορίες να αντικαταστήσουν τις παλιές με την ευλογία των διεθνών Οργανισμών. Ο Νίγηρας σταμάτησε να παίρνει άλλους μετανάστες, μετά τις 20.000 που πήρε, αφού καμμία χώρα τελικά δεν τους θέλει πίσω, ούτε και αυτοί θέλουν να γυρίσουν πίσω. Με δηλωμένους 700.000 μετανάστες στην Λιβύη, στην αρχή του 2018 και 200-300.000 αδήλωτους, τρεις επιλογές διαθέτουν. Να πεθάνουν από την πείνα όταν θάναι στους δρόμους, να πουληθούν στα σκλαβοπάζαρα ή να μπουν στα σαπιοκάραβα των διακινητών. Το δουλεμπόριο ζει και βασιλεύει μόνο που κανείς δεν μιλάει πιά για αυτό. Η εικόνα από την Λιβύη, μιλάει από μόνη της, Ιούλιος του 2018, ένα χρόνο μετά τις αποφάσεις.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία