Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Δ.Σ Βέροιας καταδικάζει το αντικομουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 21/23-10-2019 πρακτικό συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 670/2019 απόφασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Με αφορμή την 80η επέτειο από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ύστερα από πρόταση των πολιτικών ομάδων του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, υιοθέτησε ψήφισμα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, εξισώνει εντελώς ανιστόρητα τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Προσβάλει έτσι την μνήμη των εκατομμυρίων κομμουνιστών κι άλλων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί το φασιστικό-ναζιστικό τέρας.

Το απαράδεκτο αυτό ψήφισμα φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο του Χίτλερ και συνυπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου κι ας ήταν αυτή που έδωσε εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα, συντρίβοντας τους ναζί στα πεδία των μαχών. Μάλιστα, ζητά να στηθεί μια νέα «Νυρεμβέργη», αυτήν τη φορά για τον κομμουνισμό!

Με τέτοια ψηφίσματα, η Ε.Ε. επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία που έχουν γράψει με το αίμα τους οι λαοί. Αθωώνει τα εγκλήματα του φασισμού-ναζισμού, ρίχνοντας έτσι νερό στον μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Κρύβει από τους λαούς της Ευρώπης ότι ο φασισμός στηρίχτηκε τότε αλλά και σήμερα από μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του συστήματος.

Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. ανέχεται και στηρίζει κυβερνήσεις στις χώρες του Βίσεγκραντ και της Βαλτικής που αποδίδουν τιμές σε συνεργάτες των ναζί, που θεωρούν «εγκληματικές» οργανώσεις τα Κομμουνιστικά Κόμματα, αποδεικνύοντας έτσι την πραγματική της στόχευση.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα αποτελεί προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί προσβολή στην εθνική αντίσταση που βασικός αιμοδότης της ήταν οι κομμουνιστές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας θεωρεί απαράδεκτο και ανιστόρητο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Για τη σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης» της 19ης Σεπτεμβρίου 2019 και το καταδικάζει, γιατί ο αντικομουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά δηλητήριο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».