Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ΕΜΠΡΟΣ ξαναγύρισε στην τέχνη και στους ανθρώπους του

«Ξαναγύρισε» εκεί που ανήκε το θεάτρου «Εμπρός» που από το 2011 λειτουργεί υπό κατάληψη ως αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού: στην τέχνη και στους ανθρώπους του.

Από νωρίς χτες το απόγευμα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το που αποτέλεσε σημείο ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης για μια δεκαετία, για να διαμαρτυρηθούν για τις στοχευμένες κινήσεις της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ, που στη λογική του «νόμος και τάξη» προχώρησε την Τετάρτη στην εκκένωση του κτιρίου. Μια ενέργεια που ήρθε τη στιγμή που η πολιτικής της – όπως και προηγούμενων κυβερνήσεων – στερεί από τον λαό και τους καλλιτέχνες τους αναγκαίους χώρους δημιουργίας και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, αίθουσες για εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες απευθυνόμενες στο πλατύ λαϊκό κοινό.

Νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των καλλιτεχνών και συγκεντρώθηκαν έξω από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για το τσιμέντωμα και το κλείσιμο του θεάτρου από την ΕΛ.ΑΣ.  Αργά το βράδυ, κόσμος -πό τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων- έριξε τα τσιμέντα που είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους του και έδωσε ξανά τον χώρο εκεί που ανήκει.

 

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής