Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ισραήλ χτύπησε τον ίδιο καταυλισμό με εκτοπισμένους δύο φορές!!! – Δεκάδες νεκροί σε λίγες ωρες 

Καθημερνά είναι τα εγκλήματα του κράτους δολοφόνου Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Χτες χτύπησαν τον ίδιο καταυλισμό με εκτοπισμένους δύο φορές!!!

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν σε πλήγμα εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν «οβίδες ισραηλινών αρμάτων μάχης», μεταδίδει το DPA. Παλαιστίνιος δήλωσε ότι δύο τανκς ανέβηκαν στην κορυφή ενός λόφου και εξαπέλυσαν μαζικά πυρά, που έπληξαν τις σκηνές των φτωχών ανθρώπων, σύμφωνα με το Reuters.

Το μακελειό ξεκίνησε με μια έκρηξη πυρομαχικών, που προκάλεσε δυνατό κρότο και φωτεινή λάμψη, αναφέρει το Associated Press. Η Μόνα Ασούρ, της οποίας ο σύζυγος σκοτώθηκε στην επίθεση, είπε ότι ο ίδιος και άλλοι άνθρωποι βγήκαν έξω για να δουν τι συνέβαινε μετά τον ήχο της πρώτης έκρηξης.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός, μέχρι στιγμής, αρνείται την ευθύνη. Διαβεβαιώνει ότι διερευνά τις αναφορές, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει αναφέρουν ότι για το μακελειό δεν ευθύνονται οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) αναφέρει σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι βλήματα από όπλα μεγάλου διαμετρήματος έπεσαν σε μικρή απόσταση από εγκατάστασή της στη Λωρίδα της Γάζα, γύρω από την οποία έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι. Αναφέρει πως το κινητό νοσοκομείο της κατακλύσθηκε από θύματα το απόγευμα της Παρασκευής, κάνοντας λόγο για «22 νεκρούς και 45 τραυματίες».

Η Επιτροπή υπογραμμίζει πως επιθέσεις «τόσο κοντά σε ανθρωπιστικές δομές, οι τοποθεσίες των οποίων είναι γνωστές στις αντιμαχόμενες πλευρές και φέρουν ξεκάθαρη σήμανση με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων και μελών του προσωπικού του Ερυθρού Σταυρού». Και πρόσθεσε πως το κινητό νοσοκομείο της κατακλύστηκε από τα θύματα.

Και ενώ τα θύματα από τα χτυπήματα συνέρρεαν και στο νοσοκομείο Αλ-Άκσα ο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε ότι συνολικά το σύστημα υγείας στη Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στο μεταξύ ο πολιτικός επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δηλώνει ότι η παλαιστινιακή ομάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει «κάθε έγγραφο ή πρωτοβουλία που διασφαλίζει τα θεμέλια της θέσης της αντίστασης στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός».