Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το καλοκαίρι η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

Την υπόσχεση να ξεκινήσουν το καλοκαίρι οι εργασίες για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας έδωσαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού, τη Δευτέρα, στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, στην Αθήνα.

Στην Επιτροπή εξετάστηκε η πορεία των εργασιών για την αναστήλωση, παρουσία της υπουργού, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και εκπροσώπων από τη γενική γραμματεία Νεωτέρων Μνημείων, του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου και του Ε.Μ.Π.

Όπως ανακοινώθηκε, παραδόθηκε από τον μελετητή στο Υπουργείο Πολιτισμού η Στατική – Αρχιτεκτονική Μελέτη του έργου της αναστήλωσης, η οποία θα εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Μετά την έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση εκτελέστηκαν οι εργασίες στερέωσης και ενίσχυσης του δυτικού μεσόβαθρου και του δυτικού βάθρου του Γεφυριού, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.