Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο μας σύντροφο Κωστή Μαλκότση

ο ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγαπημένο σύντροφό μας, τον πολυτάλαντο Κωστή Μαλκότση, που έφυγε χτες από τη ζωή, σημειώνοντας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος:

Κωστής Μαλκότσης«Ο Κωστής Μαλκότσης ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής και απαιτητικός από τον εαυτό του καλλιτέχνης, που επιδίωκε με τη δράση, την τέχνη και τη ζωή του να εμπνεύσει τα προοδευτικά ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Υπήρξε μια πολύπλευρη προσωπικότητα που εκτός από την τέχνη της υποκριτικής στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση υπηρετούσε και αυτή της στιχουργίας.

Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με πιο χαρακτηριστικές «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «Το κόκκινο τρένο», «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο», «ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο» καθώς και σε αρκετές παραστάσεις. Τελευταία του δουλειά ήταν η συμμετοχή στο ρόλο του μπαρμπα-Στέλιου στη μικρού μήκους ταινία «Δε θα υποκύψουμε».

Τον θυμόμαστε να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του, υποκριτικές, σκηνοθετικές και συγγραφικές σε πολιτιστικές παραγωγές και εκδηλώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ, όπως αυτές για τα 90χρονα της Οκτωβριανής επανάστασης και του ΚΚΕ.

Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1975 αγωνιζόμενος με αυταπάρνηση για τα δικαιώματα των ηθοποιών από διάφορες θέσεις στο ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως και από αυτή του Γενικού Γραμματέα του.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».