Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονία του Λουίς Φαχάρντο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη δολοφονία του σ. Λουίς Φαχάρντο, μέλους της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και αγροτοσυνδικαλιστή, καθώς επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της 31ης Οκτώβρη και του σ. Χαβιέρ Αλντάνα, κουνιάδου του και αγροτoσυνδικαλιστή, που τον συνόδευε» υπογραμμίζει μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του προς το ΚΚ Βενεζουέλας.

«Ο σ. Λουίς Φαχάρντο είχε δεχθεί αρκετές φορές απειλές, τόσο από γαιοκτήμονες της περιοχής Σουρ ντελ Λάγκο, όσο κι από πολιτικούς τους εκπροσώπους. Οι αρχές έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και καταγγελίες του ΚΚ Βενεζουέλας δεν πάρθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας» αναφέρει το μήνυμα.

Το ΚΚΕ απαιτεί την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, εκφράζει την διεθνιστική αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια στο ΚΚ Βενεζουέλας και την οικογένεια του σ. Λουίς Φαχάρντο και διαβεβαιώνει τους κομμουνιστές της χώρας και τους συναγωνιστές του στο αγροτικό και λαϊκό κίνημα, ότι θα βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό τους.

ΚΚ Βενεζουέλας: Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής