Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚ Τουρκίας πρωτοπόρο στη στήριξη των σεισμόπληκτων (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Στην ισο­πε­δω­μέ­νη Αντιό­χεια (Αντά­κια), στη λαϊ­κή συνοι­κία Αρμού­τλου, στην οποία πλέ­ον έχουν μεί­νει μόνο ερεί­πια, το ΚΚ Τουρ­κί­ας έχει στή­σει ένα μεγά­λο κέντρο αλλη­λεγ­γύ­ης, το οποίο έχει γίνει σημείο ανα­φο­ράς για τους σει­σμό­πλη­κτους της πόλης που δίνουν τη μάχη της επι­βί­ω­σης, αλλά και για σωστι­κά συνερ­γεία που επι­χει­ρούν με ελά­χι­στη έως καθό­λου στή­ρι­ξη από το κράτος.

Τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα, ρού­χα και άλλα είδη πρώ­της ανά­γκης που έχουν συγκε­ντρω­θεί από όλες τις γωνιές της Τουρ­κί­ας, χάρη στη μεγά­λη λαϊ­κή αντα­πό­κρι­ση στο κάλε­σμα αλλη­λεγ­γύ­ης του ΚΚ Τουρ­κί­ας, δίνο­νται στους σει­σμό­πλη­κτους. Μαζί με αυτά προ­σφέ­ρε­ται ζεστό μαγει­ρε­μέ­νο φαγη­τό, από το οποίο σιτί­ζο­νται μέλη σωστι­κών συνεργείων.

Στο ίδιο κέντρο αλλη­λεγ­γύ­ης κατα­γρά­φο­νται προ­σε­κτι­κά οι ανά­γκες που μετα­φέ­ρουν οι σει­σμό­πλη­κτοι, οργα­νώ­νο­νται απο­στο­λές με ανα­γκαία είδη σε πλη­γεί­σες περιο­χές της πόλης, αλλά και στα χωριά της γύρω περιο­χής, πολ­λά από τα οποία έχουν μεί­νει όλες αυτές τις μέρες χωρίς καμία βοή­θεια από τις κρα­τι­κές αρχές.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο