Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας θα είναι παρόν στις Ευρωεκλογές χάρη στην διεθνιστική βοήθεια του ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας  κατέθεσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές του 2019. Θα πάρει μέρος σε όλες τις περιφέρειες χωρίς να χρειάζεται να συλλέξει υπογραφές σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας η οποία εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έδωσε κάλυψη στην υποψηφιότητα του ΙΚΚ.

Το ΙΚΚ ευχαριστεί για την βοήθεια που έδωσαν οι Έλληνες σύντροφοι, όπως αναφέρει. 

Με την βοήθεια του ΚΚΕ απαλλάσσονται από την υποχρέωση συλλογής υπογραφών. Ο εκλογικός νόμος της Ιταλίας απαιτεί απο τα κόμματα εκτός Βουλής την κατάθεση εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών προκειμένου να πάρουν μέρος στις εκλογές. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όπου σε αρκετές περιοχές δεν έγιναν δεκτές οι υπογραφές που είχε συλλέξει το ΙΚΚ. 

Με την κίνηση αλληλεγγύης του ΚΚΕ οι κομμουνιστές της Ιταλίας μπορούν απρόσκοπτα να πάρουν μέρος στις εκλογές.

“Η χειρονομία του ΚΚΕ είναι η απόδειξη του αληθινού διεθνισμού, η απόδειξη της δύναμης και της σταθερότητας των διεθνών δεσμών που έχει δημιουργήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα τα τελευταία χρόνια με τα δικά του αδελφά κόμματα”.

“Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την αμετάβλητη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες της εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς υποκρισία και οπορτουνισμό οποιουδήποτε είδους. Η Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών που θέλουμε να επιτύχουμε μπορεί να οικοδομηθεί  μόνο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης” τονίζει το ΙΚΚ.

Την είδηση χαιρετίζει το ΚΚ Σουηδίας που αναφέρεται στην διεθνιστική βοήθεια του ΚΚΕ προς το αδελφό κόμμα Ιταλίας και εύχεται καλή επιτυχία και καλή αντάμωση στο Ευρωκοινοβούλιο.