Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ μετά τους αμάχους χτυπά δημοσιογραφικά γραφεία

Το 12όροφο κτίριο, όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ «Al Jazeera» και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων «Associated Press» (AP) στη Λωρίδα της Γάζας, βομβάρδισε και κατεδάφισε σήμερα ο ισραηλινός στρατός που συνεχίζει το έγκλημα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Ο Τζαβάντ Μεχντί, ιδιοκτήτης του πύργου Jala, ανέφερε πως ένας Ισραηλινός αξιωματικός τον προειδοποίησε, πριν από το αεροπορικό πλήγμα, ότι είχε στη διάθεσή του μία ώρα για να εκκενώσει το κτίριο. Ζήτησε επιπλέον 10 λεπτά προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να μεταφέρουν εκτός του κτιρίου τον εξοπλισμό τους, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε.

ktirio gaza

Για το τελευταίο βήμα του Ισραήλ, προκειμένου να «σιωπήσει» την ενημέρωση από τον παλαιστινιακό θύλακα, κάνει λόγο το πρακτορείο «Associated Presss», ενώ το «Al Jazeera» σημειώνει πως η στόχευση των δημοσιογράφων συνιστά έγκλημα πολέμου και αναφέρει ότι οι ισραηλινοί έδωσαν μια ώρα διορία για την εκκένωση του κτηρίου, χωρίς να επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους.

ktirio gaza1 Σε δικό του δελτίο τύπου ο επικεφαλής του AP Γκάρι Προύιτ σημείωσε πως «Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα. Γνωρίζουν εδώ και καιρό την τοποθεσία του γραφείου μας και γνωρίζουν ότι εκεί βρίσκονταν δημοσιογράφοι. Μας προειδοποίησαν ότι το κτίριο θα πληγεί. Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως».

ktirio gaza4

ΗΠΑ: Στηρίζουν το έγκλημα στη Γάζα και κάνει «συστάσεις» για την προστασία του Τύπου

Τα κοντέρ της υποκρισίας έσπασαν οι ΗΠΑ που στηρίζουν το Ισραήλ στο νέο έγκλημα του απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, βαφτίζοντάς το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» μετά το χτύπημα του κράτους-δολοφόνου στο κτίριο όπου στεγάζονταν τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ «Al Jazeera» και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων «Associated Press» (AP) στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας», έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

 

Με τα μάτια των παιδιών (Βέρα Κλώντζα-Γιακλοβά – Φράνιο Κραλ)