Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ απελευθέρωσε την Ά. Ταμίμι από τη φυλακή για να την κλείσει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές στην 16χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και την οικογένειά της, η οποία γνωστοποιήθηκε παραμονές ενός προγραμματισμένου ταξιδιού της Αχέντ στην Ευρώπη, για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, όπου επρόκειτο να μιλήσει για την παλαιστινιακή αντίσταση και την εμπειρία της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Οπως ανέφερε ο πατέρας της Αχέντ, Μπάσεμ Ταμίμι, η οικογένεια ενημερώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ότι οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη χώρα σε όλη την οικογένεια. Κάτι που ακόμα και υπό το καθεστώς κατοχής που βρίσκονται τα Παλαιστινιακά εδάφη, είναι παράνομο. Κάτι που ουδόλως ενδιαφέρει το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ πυο καταπατά με κάθε τρόπο τα δικαιώματά τους και στην προκειμένη περίπτωση θέλει να μην ακουστεί η φωνή της αντίστασης έξω από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Άλλωστε οι ισραηλινοί έχουν καταστήσει σαφές με χίλιους δύο τρόπους ότι οι παλαιστινιακές περιοχές είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης από τα οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις τόσο εύκολα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αχέντ αποφυλακίστηκε από τις ισραηλινές φυλακές τον περασμένο Ιούλη, μετά από φυλάκιση 8 μηνών, επειδή χαστούκισε έναν στρατιώτη των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Η Αχέντ έγινε διεθνές σύμβολο της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, όπως και του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Παλαιστινιακού κράτους και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι μετά την αποφυλάκιση της Αχέντ, τον περασμένο Αύγουστο ακολούθησε η καταδίκη του αδερφού της Ουάεντ σε 14μηνη φυλάκιση, επειδή πετούσε πέτρες σε όχημα της ισραηλινής «συνοριακής αστυνομίας», ενώ εξίσου χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλη συνελήφθησαν δύο Ιταλοί καλλιτέχνες και στη συνέχεια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 72 ωρών επειδή ζωγράφισαν την εικόνα της Αχέντ πάνω στο κατοχικό ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη…