Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ ξεκινά το ταξίδι του με ένα όμορφο σποτάκι

Από τις 30 Μάρτη έως τις 5 Μάη σε περισσότερες από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», δανεισμένο από τον Ισπανό συγγραφέα Μ. Θερβάντες, οι πάνω από 70 εκδηλώσεις των μαθητικών φεστιβάλ θα ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφραστούν συλλογικά με πολλούς τρόπους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, επιδείξεις αθλημάτων από αθλητικούς συλλόγους.

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες.