Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Το Μετέωρο Βήμα», έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό (από 7/3)

skitsografoi

Τη Δευτέρα 7 Μάρτη εγκαινιάζεται στη Ρόδο η έκθεση σκίτσων με τίτλο «To Μετέωρο Βήμα», που έχει στο επίκεντρό της το προσφυγικό. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Δήμου Ροδίων «Νεστορίδειο» στις 18.30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων. Μετά τη Ρόδο θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, την Αθήνα και αλλά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να καταλήξει στο κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Εικοσιοκτώ σκιτσογράφοι (Καλαϊτζής Γιάννης και Αναστασίου Τάσος, Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης, Γρηγοριάδης Κώστας, Δερβενιώτης Σπύρος, Dranis, Ζάχαρης Πάνος, Ζερβός Πέτρος, Ιωάννου Γιάννης, Κουντούρης Μιχάλης, Κυριακόπουλος Γιάννης (ΚΥΡ), Μακρής Ηλίας, Μαραγκός Πάνος, Μήλας Παναγιώτης, Μητρόπουλος Βασίλης (BAS), Μητρόπουλος Κώστας, Μητσομπόνος Παναγιώτης, Ξένου Έφη, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας, Ρουγγέρης Κωνσταντίνος, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Τζαμπούρα Μαρία, Χαντζόπουλος Δημήτρης, Χερουβείμ Βαγγέλης), ο καθένας μέσα από την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή, υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων και επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους.

Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.