Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το Νέο Ηράκλειο τιμά τον Μίκη: Φαραντούρη – Μητσιάς σήμερα (9/9) – Δωρεάν

Τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τιμά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017», το οποίο διοργανώνει, από σήμερα Σάββατο έως τις 17 Σεπτέμβρη.

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής είχε τιμήσει και στο παρελθόν τον Μίκη Θεοδωράκη, με μεγάλη συναυλία που πραγματοποίησε για τα 70χρονα γενέθλιά του. 22 χρόνια μετά, τιμά και γιορτάζει όλες τις μέρες των «Ηρακλείων» τον πολυδιάστατο δημιουργό, στα βήματα του έργου και της ιστορίας του.

Από σήμερα Σάββατο μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ 9 ημερών, αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Μίκη, με ελεύθερη είσοδο. Κορυφαίοι μουσικοί και ερμηνευτές, όπως οι Νένα Βεντετσάνου, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φραντούρη κ.ά., μπλέκονται σε ένα δημιουργικό γαϊτανάκι με τους καλλιτέχνες, τους συλλόγους, τους φορείς και τη νεολαία της πόλης. Ολες οι εκδηλώσεις των «Ηρακλείων» θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Πεύκων 51) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σήμερα Σάββατο, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στις 20.30, στην Κεντρική Σκηνή, θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον κριτικό θεάτρου – φιλόλογο, Κώστα Γεωργουσόπουλο. Εναρξη βραδιάς από τους ηθοποιούς Mπέτυ Βαλάση και Νίκο Γαλανό, που θα μιλήσουν για την πολυσχιδή προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές την Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Πριν την επίσημη έναρξη, παρακολουθούμε ένα αφιέρωμα αγάπης στον Μίκη με δρώμενα από τα Σύχρονα Εκπαιδευτήρια «Μάνεση», το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, την AIESEC Πανεπιστημίου Πειραιώς, τον μικρό Κοσμά Παυλόπουλο, τον Ομιλο Γυμναστικής Ηρακλείου Αττικής ΟΓΗΡΑ, σε χορογραφία της Χριστίνας Ζούρου, και από τον Σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη». Στη συνέχεια ακούμε το «Ασίκικο Πουλάκη», με τη φωνή του Βασίλη Λέκκα, χορογραφημένο από την Αγγελική Μουτσοπούλου και τον Κοσμά Χειράκη.