Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ναζιστικού τύπου Νομοσχέδιο της Δανίας που τιμωρεί με 12 χρόνια φυλακή και τους χρήστες Facebook που κάνουν κριτική στο ΝΑΤΟ

   Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Παραθέτουμε, στο τέλος του κειμένου, κομμάτια του Νομοσχεδίου, που τιμωρεί, ακόμη και με 12 χρόνια φυλακή, Δανούς πολίτες που, κατά το παράδειγμα της εισηγητικής Έκθεσης του Υπουργείου δικαιοσύνης της Δανίας, κοινοποιούν και διαδίδουν ειδήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Το Σχέδιο Νόμου είναι συμπλήρωμα του Νόμου ενάντια στις επιθέσεις, που κατηγορείται ότι εξαπολύει η Ρωσία μέσω χάκερς, μιά συνηθισμένη σηζήτηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην ΕΕ, για την επιρροή της στις τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ και άλλες χώρες. Αναφέρεται στις περιπτώσεις «παράνομης επιχείρησης επιρρεασμού της κοινής γνώμης». Στην ουσία είναι νομοσχέδιο κατά παραγγελίαν του ΝΑΤΟ.

Επί δικαίω και αδίκω το αστικό πολιτικό σύστημα της Δανίας επιτίθεται στις δημοκρατικές ελευθερίες του Δανέζικου λαού για να του βάλει φίμωτρο σε οποιαδήποτε κριτική και έκφραση άλλης γνώμης που δεν συμφέρει το σύστημα, επιστρατεύοντας τον φόβο της ποινικής δίωξης και αυστηρότατες ποινές.

Ο κίνδυνος φυσικά να επεκταθεί η λογική της δανέζικης κυβέρνησης στις άλλες χώρες στην ΕΕ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι πάνω από υπαρκτός. Και αυτό τη στιγμή που το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής γνώμης είναι στραμμένο στην Ουγγαρία και στην Ουκρανία (δικαίως) στη Δανία συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα τα τελευταία χρόνια. Πρόπερσι ήταν που έλαβε το μέτρο για κατάσχεση τιμαλφών από πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα, μόλις πριν λίγες ημέρες αρνήθηκε να αποδεχτεί μετανάστες.

Άλλωστε η ΕΕ έχει δώσει παρόμοια δείγματα αντιδημοκρατικής γραφής με την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού και στην ουσία με διάφορους άμμεσους και έμμεσους τρόπους ενισχύει τις φασιστικές λογικές και πρακτικές.

Τα δεξιά και ακροδεξιά σχήματα, όπως της Δανίας, χρησιμοποιούνται σαν «λαγοί» σ’ αυτήν την αντιδημοκρατική κατηφόρα!

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι φυσικά μια απορριπτέα και ποινικά κολάσιμη ενέργεια που προβλέπεται στην νομοθεσία όλων των χωρών.

Η διασπορά όμως μιας αρνητικής κριτικής προς το ΝΑΤΟ που εξισώνεται με την “κατασκοπολογία”, δεν είναι φυσικά μια «ψευδής είδηση» όταν, για παράδειγμα το ΝΑΤΟ κυριολεκτικά μακελεύει τους λαούς και είναι μια πραγματικότητα που ο Έλληνας την ξέρει πολύ καλά, το έχει ζήσει και το ζει στη γειτονιά του. Τι θα συμβεί όμως αν αυτή την άποψη διατυπώσει Δανός πολίτης στα κοινωνικά δίκτυα;

Η πρόταση ενίσχυσης του νομικού οπλοστάσιου του καπιταλισμού πατάει στις σημερινές αντιθέσεις των διαφόρων κέντρων του ιμπεριαλισμού και είναι αντιλαϊκό και επικίνδυνο!

Ταυτόχρονα τέτοιοι ασαφείς και αντιδημοκρατικοί νόμοι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ala carte.

nikiforidis 1

Ενα ενδεικτικό παράδειγμα αντλούμε από τη δική μας νεότερη ιστορία. Ενδεικτική της ερμηνείας τέτοιων νόμων, πέρα των όσων διωκτικών νόμων υπέστησαν διαχρονικά οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές, είναι η περίπτωση του αγωνιστή κομμουνιστή ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ που εκτελέστηκε το 1951 στο Γεντι Κουλέ επειδή μάζευε υπογραφές υπέρ της ειρήνης σύμφωνα με την “ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ”.

Πρόκειται για υπερσπάνια περίπτωση στην παγκόσμια δικονομία όπου κατηγορούμενος για ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΔΕΩΝ καταδικάζεται στην εσχάτη των ποινών. Αυτό φοβάται ο καπιταλισμός, την ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΙΔΕΩΝ και γιαυτό σκαρφίζεται αντιδημοκρατικά και κατασταλτικά νομοθετήματα, σαν αυτό της Δανίας.

NATO

Αυτές τις εικόνες θέλει να αποτρέψει το ΝΑΤΟ. Εδώ απο διαδήλωση στο Μαυροβούνιο ενάντια στην ένταξη της χώρας.

Πίσω στο Νομοσχέδιο. Το περιβόητο Νομοσχέδιο έχει τίτλο «Πρόταση για τη θέσπιση νόμου που τροποποιεί τον ποινικό κώδικα & 108, για τις περιπτώσεις παράνομης επιχείρησης επιρρεασμού της κοινής γνώμης». Κατατέθηκε στις 13. Σεπτεμβρίου 2018, έχει αριθμό πρωτοκόλλου, 2017-10-0114 και αριθμό εγγράφου: 855399.

Η εικοσασέλιδη εισηγητική Έκθεση επιχειρηματολογεί καταρχήν για τον λόγο που πρέπει να επιβληθούν ποινές σε όσους συμμετέχουν σε «παράνομη επιχείρηση επηρεασμού της κοινής γνώμης» με άλλα λόγια σε διασπορά ειδήσεων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη της Δανίας.

  • Στην παράγραφο 3.3.2 της Έκθεσης διευκρινίζεται πως η επιρροή της κοινής γνώμης μπορεί να γίνει στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και του τύπου, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης, ραδιοφώνου, εφημερίδες και άλλες έντυπες εκδόσεις κάθε είδους.
  • Στην παράγραφο 3.3.9. αναφέρεται ιδιαίτερα στην ευθύνη του χρήστη του Facebook και αναφέρει ότι αν συμμετέχει, ο χρήστης με την κοινοποίηση μιας είδησης, στο να βοηθήσει μία ξένη υπηρεσία πληροφοριών να δράσει εντός του κράτους της Δανίας για να ασκήσει επιρροή της κοινής γνώμης, με αυτή την ενέργεια του, πληροί το πνεύμα και το περιεχόμενο του ποινικού κώδικα & 108 και άρα τιμωρείται.
nato2

ΝΑΤΟ κάνε μου μια χάρη: Δεν θέλω άλλες εύνοιες από σένα!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η Εισηγητική Έκθεση στην ίδια παράγραφο αναφέρει ένα παράδειγμα ποινικής ευθύνης με μπόλικη δόση Τζέημς Μπόντ!

  • «Μια ξένη μυστική κατασκοπευτική υπηρεσία πληροφοριών, συνάπτει συνεργασία με μία Εταιρεία παραγωγής Fake News και troll-ειδήσεων. Η εταιρεία αυτή που τυπικά, στα χαρτιά, είναι μία ιδιωτική ανεξάρτητη εταιρεία βρίσκεται έξω από την Δανία.
  • Η συνεργασία μεταξύ της Υπηρεσίας πληροφοριών και της Εταιρείας κατασκευής Ψευδών Ειδήσεων, έχει στόχο την προσπάθεια διαδικτυακής επίθεσης. Στόχος της επίθεσης είναι οι Δανοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να επηρεάσουν αρνητικά την αντίληψη του κοινού για την συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
  • Η Εταιρεία κατασκευής Ψευδών Ειδήσεων προσλαμβάνει ένα ανεξάρτητο προγραμματιστή- χάκερ διαδικτύου για να μορφοποιήσει τις αρνητικές ειδήσεις για το ΝΑΤΟ και να τις διαδώσει με τη βοήθεια Δανών χρηστών σε σχετικές σελίδες και ομάδες του Facebook.
  • Η Εταιρεία κατασκευής Ψευδών Ειδήσεων παρέχει πρόσθετη αποζημίωση στον προγραμματιστή για να αποκρύψει, την πηγή των πληροφοριών του.
  • Οι Δανοί-χρήστες του Facebook που παραλαμβάνουν αυτή την πληροφόρηση και στη συνέχεια την μοιράζονται σε μια σειρά από σελίδες και ομάδες στο Facebook, το κάνουν επειδή συμφωνούν με το περιεχόμενο της ».
  • Άρα σύμμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση «πάρχουν ποινικές ευθύνες στην Εταιρία, τον προγραμματιστή-χάκερ αλλά και τον χρήστη..»
  • Στο αμέσως παρακάτω σημείο της Έκθεσης το 3.3.10. προτείνεται να αυξηθεί η ποινή του ποινικού κώδικα, έως 12 χρόνια φυλάκιση, αν η προκειμένη ενέργεια δηλαδή διάδοση ψευδών ειδήσεων, πραγματοποιείται σε περίοδο εκλογών και κρίσιμων ψηφοφοριών, οι οποίες καλύπτονται από την &116 του ποινικού κώδικα.

Μένει στον λαό της Δανίας με τον αγώνα του να αποτρέψει την φίμωση του από τους αντιδημοκρατικούς και κατασταλτικούς νόμους. Μένει και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης να αποτρέψουν τέτοιου είδους σκεπτικά και πρακτικές που περιορίζουν τα διακαιώματα του λαού.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία

 

Δανία: 12 χρόνια φυλακή σε όποιον κάνει κριτική στο ΝΑΤΟ!!! – Ναζιστικό και όμως αληθινό (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)