Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Το νομοσχέδιο δεν παίρνει μερεμέτια, τώρα να αποσυρθεί» – Όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη

Διαμηνύοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν παίρνει μερεμέτια, τώρα να αποσυρθεί» και καλώντας στην απεργία στις 10 Ιούνη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το αποψινό μαζικό συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες με κεντρικό σύνθημα «Το νομοσχέδιο έκτρωμα να αποσυρθεί, κάτω τα χέρια από το οκτάωρο», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου και την προστασία του οκταώρου.

Κατάμεστα τα μπλοκ των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), των συνταξιούχων, «σφυροκοπούν» με συνθήματα την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο – τερατούργημα, απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς και το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου διαχρονικά των κυβερνήσεων.

«Λάστιχο ωράριο, λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά», είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν.

Συνθήματα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου ακούστηκαν δυνατά έξω από το υπ. Εργασίας, όταν έφθασε η μεγάλη πορεία των συνδικάτων και των ομοσπονδιών. «10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός», «8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη υγεία, δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν, με τους διαδηλωτές να πετάνε συμβολικά χαρτονομίσματα των «50 ρεπό».

syllalitirio athina syllalitirio athina 26 syllalitirio athina 29 syllalitirio athina 36 syllalitirio athina 44 syllalitirio athina 51 syllalitirio athina 114 syllalitirio athina 118

«Να αποσυρθεί τώρα! Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, που έγινε με νόμους όλων των κυβερνήσεων. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι ενώ στέλνουν «μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά» ενόψει της απεργίας στις 10 Ιουνίου.

«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! Οι απεργίες, η πλούσια δράση αυτών των μηνών αλλά και οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος! Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια! », τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα