Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ξεκίνημα του Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ  (Μία ιστορική ανακοίνωση)

Επιμέλεια Αλέκος Χατζηκώστας //

Ήταν Πέμπτη 14 Αυγούστου όταν στην δεύτερη σελίδα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» δημοσιευόταν η σχετική είδηση:  «Τριήμερο Φεστιβάλ και τα 7 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και την έκδοση του «Οδηγητή». Επρόκειτο για ανακοίνωση του Κ.Σ της ΚΝΕ με την οποία επίσημα πλέον γινόταν γνωστή η έναρξη της πραγματοποίησης ενός θεσμού που όλα  αυτά τα χρόνια  αγκαλιάζει ολόκληρη τη χώρα αποτελώντας ένας ξεχωριστό- μοναδικό, πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός για τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Την παρουσιάζουμε ολόκληρη γιατί πραγματικά έχει ιστορική αξία!

«Σε λίγες βδομάδες συμπληρώνονται 7 χρόνια  από την ίδρυση της Κομουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και την έκδοση του πρώτου παράνομου φύλλου του κεντρικού δημοσιογραφικού οργάνου του Κ.Σ της ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗΣ»

festivaliΜέσα στις συνθήκες της πιο βαριάς παρανομίας, κόντρα στις διώξεις  και την άγρια φασιστική τρομοκρατία που επέβαλε στην πατρίδα μας η αμερικανόδουλη δικτατορία, η ΚΝΕ ανδρώθηκε, σφυρηλάτησε τους δεσμούς της με την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία, πάλαιψε για τα δίκαια του λαού μας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Με την πολιτική αλλαγή του περασμένου Ιούλη η ΚΝΕ συνέχισε με ορμή, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τους αγώνες της για τη δικαίωση των πόθων της ελληνικής νεολαίας για  ψωμί – δουλειά – λεφτεριά για τη σφυρηλάτηση του αντιφασιστικού – αντιιμπεριαλιστικού  μετώπου της νεολαίας.

Σήμερα στην πορεία για το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο της ΚΝΕ οι Νεολαίοι κομμουνιστές βρισκόμαστε σε θέση να τιμήσουμε την εφτάχρονη δράση της οργάνωσής μας και την εφτάχρονη έκδοση του «ΟΔΗΓΗΤΗ» που στάθηκε και στέκεται μαχητικός υπερασπιστής των αγώνων της νέας γενιάς, οργανωτής και διαφωτιστής στην πάλη ενάντια στην αντίδραση, για τη Νέα Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.

Το Κ.Σ της  ΚΝΕ αποφάσισε τη διοργάνωση τριημέρου Φεστιβάλ «Για τα 7χρονα της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στο γήπεδο της συνοικίας Ζωγράφου. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαβαίνει ομιλίες, βραδυά Διεθνιστικής Αλληλεγγύης από ξένες αντιπροσωπείες αδελφών οργανώσεων που θα τιμήσουν το Φεστιβάλ , διεθνή έκθεση νεολαιίστικου εντύπου, κινηματογραφικές προβολές ,θεατρικές παραστάσεις , μουσικό πρόγραμμα από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Αθήνας, παραστάσεις ελληνικών και ξένων  χορευτικών συγκροτημάτων.

ΗΚΝΕ καλεί όλη τη νεολαία της Αθήνας να πάρει μέρος  στις εκδηλώσεις. Πιστεύει πως το Α’ Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ θα συμβάλει στο δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής ενότητας της νεολαίας μας, στο δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης προς τους λαού που αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Εμπρός για την επιτυχία του Α’ Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ.

Ζήτω το Α’ Πανελλαδικό Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.

13 Αυγούστου 1975

ΤΟ Κ.Σ ΤΗΣ ΚΝΕ»