Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το ”ρόλεξ” του Κουτσούμπα και ο μπουρδολόγος ”κηπουρός”!

Στο ”businessday.gr”, site που δημοσιεύει επιχειρηματικές ειδήσεις, αρθρογράφος που υπογράφει ως ”επίμονος κηπουρός” αναφέρεται για άλλη μια φορά στο ”ρόλεξ του Κουτσούμπα”. Η συγκεκριμένη αρλούμπα έχει απαντηθεί πολλές φορές (δεν πρόκειται ούτε για γνήσιο ούτε για ”μαϊμού” ρόλεξ, αλλά για ένα συνηθισμένο φτηνό ρολόι).

Βέβαια, ο αρθρογράφος επαναφέρει το θέμα όχι τυχαία, αφού Εργατική Πρωτομαγιά είχαμε, κινητοποιήσεις υπήρχαν, έπρεπε κι αυτός να παίξει το ρόλο που του είχε ανατεθεί.

Στο… περισπούδαστο άρθρο του, όμως, λέει και κάτι άλλο ο μεγάλος ”κηπουρός”: Πως σύμφωνα με τον Veblen (με τον οποίο προφανώς συμφωνεί) ”δεν υπάρχει καμία πάλη των τάξεων, απλούστατα γιατί οι εργάτες δεν μάχονται για να ανατρέψουν τα αφεντικά τους αλλά για να εξομοιωθούν μαζί τους”.

Δυστυχώς για τον επιδέξιο ”κηπουρό” (όσο και να ”ιδρώνει” για το αντίθετο) η πάλη των τάξεων υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει έως ότου εκλείψει οριστικά η εκμετάλλευση ανθρώπου από ανθρωπο πάνω στη γη. Και τότε οι εργάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον πλούτο και τα αγαθά που οι ίδιοι παράγουν (και τώρα τους τα κλέβουν τα παράσιτα οι καπιταλιστές).

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε και μια συμβουλή στον ”επίμονο κηπουρό”: Όπως αποδεικνύεται και από το συγκεκριμένο άρθρο του, τα μεταλλαγμένα που ”καλλιεργεί” βλάπτουν σοβαρά την υγεία του εγκεφάλου! Άσε που… ο σπόρος τους, συνήθως, είναι τζούφιος!!!

Ο σκωπτικός

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων