Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το σύμβολο της νέας Ελλάδας!

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Για «το “σπριντ”, προκειμένου να “σαρωθούν” όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθηλώνουν τις επενδύσεις –όπως προανήγγειλε ήδη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης– συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπέμποντας το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να “ξεκλειδώσει” εμβληματικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, που “θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας”, όπως έχει δηλώσει» πληροφορεί η «Καθημερινή» της 26.7.2019 υπό τον εμβληματικό τίτλο: «“Σπριντ” για το Ελληνικό» και υπότιτλο: «Οι κ. Μητσοτάκης και Λάτσης συμφώνησαν να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Μία ημέρα μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αδωνι Γεωργιάδη και στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του στα υπουργεία, ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και η υπόθεση του Ελληνικού. Μπορεί το υπουργείο Τουρισμού να μην έχει “υπογραφή” στο μεγάλο επενδυτικό πρότζεκτ, ωστόσο έχει ρόλο σε άλλες πτυχές που αφορούν το ευρύτερο πλαίσιο ανάπλασης της Αθήνας. Συζήτηση, εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και για την αξιοποίηση των μαρινών, τόσο για τη μαρίνα Ελληνικού όσο και για ακόμα 60 μαρίνες, την προτεραιοποίηση της αξιοποίησης των οποίων εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου… Λίγο αργότερα, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Σπύρο Λάτση. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό, σημείωσε ότι στόχος είναι οι τρεις ΚΥΑ να έχουν εκδοθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου. Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Λάτση, σύμφωνα με το Μαξίμου, συμφωνήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Οι κ. Μητσοτάκης και Λάτσης συμφώνησαν να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, “τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου”, σημειώνει το Μαξίμου».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη (23.7.2019) ότι «στόχος μου να μπουν μέχρι το τέλους του έτους οι μπουλντόζες στο Ελληνικό» επισημαίνοντας πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να αρθούν τα εμπόδια και πως το σύνολο της κυβέρνησης είναι ταγμένο υπέρ της επένδυσης.

Είδαμε τον Παύλο Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, να μπαίνει με την πράσινη στολή στα χειρουργεία των νοσοκομείων για να πιστοποιήσει την επιχείρηση ανάταξης του ΕΣΥ απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μένει παρά να δούμε και τον Άδωνι στη θέση χειριστή μπουλντόζας να μπαίνει στο Ελληνικό ως σύμβολο της νέας Ελλάδας των καπιταλιστικών επενδύσεων, που θα αργάζουν το τομάρι του κοσμάκη.