Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Το… «τερμάτισε» ο Μητροπολίτης Μόρφου: Ας μην πάνε καθόλου σχολείο τα παιδιά, αρκεί να μην βάλουν ποτέ μάσκα!!

Σε άλλο ένα σκοταδιστικό παραλήρημα ενάντια στην χρήση της μάσκας ως μέσο προστασίας από τον κορωνοϊό προχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, γνωστός για τα ανορθολογικά και ασυνάρτητα κηρύγματά του.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μάσκες – και την αναγκαία χρήση τους και στα σχολεία – ο σκοταδιστής Μητροπολίτης έδωσε και πάλι… ρεσιτάλ μεσαιωνισμού:  «Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα, θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα, με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία μετά από 20 χρόνια, “Δαιμόνων”.Όχι ανθρώπων.”Δαιμόνων”».

Ο Νεόφυτος μάλιστα συμβούλεψε τους γονείς να βρουν τρόπο ώστε να μην φορέσουν τα παιδιά τους μάσκα. Ακόμη κι’ αν αυτό σημαίνει να μην πάνε καθόλου σχολείο!  «Η γνώμη μου είναι να βρείτε τρόπο τα παιδιά σας να μην βάλουν ποτέ τους μάσκα! Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπεύθυνα σας το λέω. Είναι προτιμότερο να μείνουνε, λίγα χρόνια, λίγους μήνες χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα, «Ο Τοτός και οι Τοτοί»».

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου – όπως και άλλων συναδέλφων του – θα ήταν άκρως γραφική και φαιδρή εάν δεν υπήρχε σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που παίρνει στα σοβαρά τα σκοταδιστικά τους κηρύγματα.