Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΥΠΠΟΑ αναφέρει «βανδαλισμό στο ταφικό μνημείο του Παύλου και της Φρειδερίκης»

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, “σήμερα, κατά την απογευματινή περιπολία της Αστυνομίας στο κτήμα Τατοΐου, διαπιστώθηκε βανδαλισμός στο ταφικό μνημείο του Παύλου και της Φρειδερίκης. Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα”.

“Αμέσως ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ. Προγραμματίζεται άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου, σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη μελέτη της διεύθυνσης Συντήρησης και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού στον χώρο, ολοκληρώνοντας τη συντήρηση των ταφικών μνημείων του Μαυσωλείου”, καταλήγει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του.

Αξιοθαύμαστα τα αντανακλαστικά του υπουργείου για το «ταφικό μνημείο» της Φρίκης, που στο όνομά της ο τόπος «ποτίστηκε» με πολλή αίμα.

Να υπενθυμίσουμε στην υπουργό ότι προέχει η προστασία των αρχαιολογικών χώρων για να μην εξοικειωθούμε με εικόνες όπως αυτή στις Μυκήνες. Το δε Τατόι που χρυσοπλήρωσε ο λαός με 120 χρόνια μοναρχίας και αμύθητα ποσά, πρέπει να αποδοθεί στο λαό.