Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το γερμανικό φεστιβάλ (188ο !! παρακαλώ) Oktoberfest γίνεται φέτος 16-Σεπ \ ως 3-Οκτ και είναι το η μεγαλύτερη λαϊκή –μέχρι τελικής πτώσης, γιορτή μπύρας στον κόσμο, κομμάτι της ψυχής του Μονάχου. Κρατιέται σε κάποιο βαθμό η παράδοση, τα έθιμα και ο τρόπος ζωής της Βαυαρίας, αλλά σας διαβεβαιώνω (έχοντας πάει πρώτη φορά τη 10ετία του 1970 και στη συνέχεια 4-5 φορές ακόμη) η σπιτική αίσθηση έχει εκλείψει…

Εξακολουθούν πάντως να παίρνουν μέρος πάνω από 6.000.000 επισκέπτες. Το πρόγραμμα πλούσιο και τα events “άπειρα”, από παρελάσεις αρμάτων μέχρι ομοβροντίες κανονιών παραδοσιακή και μη κουζίνα, γερμανικές ενδυμασίες, πολύ μουσική, εκπλήξεις και η μπύρα άφθονη στα γιγαντιαία περίπτερα των εταιρειών (η κάθε μια έχει το δικό της με χωρητικότητες … 6.-10.000 καθήμενους στο εσωτερικό +2-3.000 στο “όρθιο”), ενώ υπάρχουν και κάποια περιζήτητα “οικογενειακά”.

Όπως έχουν ήδη ενημερώσει οι διοργανωτές η τιμή της μπύρας κυμαίνεται μεταξύ 12,60 και 14,90€ το ποτήρι, αυξημένη σε σχέση με πέρυσι 5-15% (6,12 κατά ΜΟ). Και επειδή ένα = κανένα, μια λαϊκή οικογένεια πρέπει να βάλει βαθιά  το χέρι στην τσέπη … μια ποικιλία κάνει από 20-100€, τα παιδιά ζητάνε τα δικά τους _μπορείτε να δείτε τιμές εδώ και εδώ κάντε μόνοι σας λογαριασμό.

Το φεστιβάλ από χρόνια έχει περάσει τα εθνικά όρια της Γερμανίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, έτσι _σε ότι μας αφορά,  το 1ο   Oktoberfest Athens θα πραγματοποιηθεί 5-6-7-8 Οκτωβρίου στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, “για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Athens Street Food Festival”

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο και το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της Ελλάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τέσσερις ημέρες”  … “ετοιμαστείτε για πολλή, πολλή γερμανική μπύρα! + ειδικά βαρέλια περιορισμένης σοδείας που θα έρθουν από την Βαυαρία στην Αθήνα, αποκλειστικά για το Oktoberfest της Αθήνας.

Επίσης, κάθε βράδυ στις 21.00, “γνωστοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τα ηνία της διασκέδασης _ο μοναδικός Αλέξανδρος Τσουβέλας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση, οι ξεσηκωτικοί Wedding Singers, οι σαρωτικοί Trashformers με τον Δημήτρη Μεντζέλο (από τα Ημισκούμπρια)”!

Το πρόγραμμα των ζωντανών εμφανίσεων είναι:

 • 05.10 Opening party με Γιάννη Λεουνάκη και Γιώργο Αποστόλου
 • 06.10 Wedding Singers
 • 07.10 Αλεξάνδρος Τσουβέλας
  • 08.10 Closing Party
   TRASHFORMERS με Δημήτρη Μεντζέλο (Ημισκούμπρια)

    

Ωράριο
Πέμπτη & Παρασκευή: 17:00 – 00:00
Σάββατοκύριακο 14:00 – 00:00
Προπώληση εισιτηρίων (έχει ήδη ξεκινήσει προς 5 ευρώ “με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι”) γίνεται στα Public και το υπόλοιπό δίκτυο του More (πρώην viva).

Πληροφορίες